Nieuws

Exclusief menu van vier chefs met zes Michelinsterren

Vier chefs slaan de handen ineen voor de samenstelling van een eenmalig menu. Dat serveren ze onder de naam The Best Chef Diner op zondag 17 en maandag 18 september bij sterrestaurant Daalder aan de Postjesweg in Amsterdam.

Dennis Huwaë van Daalder, Michael van der Kroft van Tres in Rotterdam, Nelson Tanate van het Zwolse De Librije en Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen zetten twee dagen hun signatuurgerechten op één exclusief menu.

Signaturen
Alle onderscheidende signaturen komen terug tijdens de exclusieve diners, zo laten de deelnemende chefs weten. ‘De Surinaams-Hindoestaanse invloeden van Soenil, de rebelse creativiteit met Molukse smaken van Dennis, de extreme innovatie van Michael en de verfijning van het culinaire instituut De Librije die Nelson meebrengt.’

Acht gangen
Het AMS23-menu, zoals het heet, bestaat uit vier amuses en acht gangen. Elke chef kookt één amuse en twee signatuurgerechten. ‘Voor twee dagen komen de Roos van De Librije, Milk skin van Tres, de duif van Daalder en de rendang van De Lindehof uit dezelfde keuken.’

Daalder Amsterdam
‘Met deze diners kan ik drie van de allerbesten naar mijn keuken in Amsterdam halen’, aldus Dennis. ‘En zo meer mensen een kans geven deze gerechten te ontdekken.’

Lunch en diner
Beide dagen is er gelegenheid om te lunchen en te dineren. De kosten bedragen 245 euro per couvert. Voor 95 euro kan een wijnpairing worden toegevoegd.

Lees ook:
Michelin voegt drie restaurants toe aan selectie Nederlandse gids
Nieuwe locatie in Amsterdam voor restaurant Daalder

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Tijdloze eigentijdsheid bij Bistrobar Beaune in Rozendaal

Volgend artikel

Ondernemers in Sittard voegen kerk toe aan restaurant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.