Nieuws

Ondernemers in Sittard voegen kerk toe aan restaurant

Wat in coronatijd als een noodoplossing was bedoeld, blijkt nu een groot succes! Danny Meijers en Rik Opstals betrokken het uit 1634 stammende Gruizenkerkje bij hun restaurant G7 Food & Drinks in Sittard om meer ruimte te creëren, maar maken dat nu structureel met een nieuw interieur en een andere naam.

Vanaf 3 november heet de eetgelegenheid G7 Restaurant en hebben beide ruimtes een nieuw interieur.

Monumentaal en historisch
De in 2018 geopende zaak was oorspronkelijk alleen gevestigd in het karakteristieke monumentale vakwerkpand uit 1593 aan de Gruzenstraat in Sittard. De naam G7 is afgeleid van dit adres.

Compagnons Danny en Rik exploiteerden ook het aangrenzende kerkje, dat ze verhuurden voor evenementen, borrels en culturele uitvoeringen.

Anderhalve meter
‘Tijdens de coronapandemie hadden we te maken met de verplichte anderhalve meter afstand en konden we nog maar een paar tafels kwijt’, legt chef Rik uit. ‘Als noodoplossing zijn we ook de kerk gaan gebruiken als restaurant en dat bleek zo succesvol dat we daar ook na de coronaperiode mee zijn doorgegaan.’

Het duo gaat de tijdelijke situatie nu permanent maken met een interieur dat de kerk eer aandoet en dat beter past bij wat op het bord ligt. ‘Hiervoor zijn we tussen 15 oktober en 2 november gesloten.’

Interieur
Het interieur is ontworpen door Claire en Robert Gijsen van GIJS& design in Sittard. Danny daarover: ‘Het wordt een hedendaags, tijdloos en warm interieur, waarin de elementen en de intimiteit van de kerk goed naar voren komen. Het interieur krijgt internationale allure en ik denk dat we daarmee uniek zijn in Sittard.’

G7 Restaurant Sittard

Keuken
In de keuken wordt gewerkt met verse en zoveel mogelijk duurzaam gemaakte producten, die voor ongeveer 80 procent uit de regio en iets verder weg komen.

Het restaurant is door Gault&Millau gewaardeerd met 14 van de 20 punten, heeft een notering in de Lekker500 en is aangesloten bij Euro-Toques Nederland.

G7 Restaurant
De twee startten in 2018 met G7 Food & Drinks met een kleine kaart voor overdag en een verrassingsmenu in de avond. Die naam dekt inmiddels niet meer de lading en daarom gaan ze in november verder als G7 Restaurant.

Lees ook:
Exclusief menu van vier chefs met zes Michelinsterren
Tijdloze eigentijdsheid bij Bistrobar Beaune in Rozendaal
Michelin voegt drie restaurants toe aan selectie Nederlandse gids

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Exclusief menu van vier chefs met zes Michelinsterren

Volgend artikel

Vier de zomerse dagen met één van deze heerlijke cocktails

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.