Blog

Vier de zomerse dagen met één van deze heerlijke cocktails

Zomers weer nodigt uit om in de zon te genieten met een lekkere cocktail. Dat vindt Zeeuwsche Zoute ook en daarom zetten we in deze blog een aantal smakelijke cocktails op een rijtje, inclusief de recepten. Het bijzondere aan deze recepten? Ze bevatten allemaal zeezout uit de Oosterschelde!

Zomerse Munt Margarita met Zeeuwsche Zoute Puur

Zeeuwsche Zoute zomerse munt margarita
Foto: Pexels – Avonne Stalling

Bij een Margarita hoort natuurlijk zout op de rand van het glas. Je doet dit eenvoudig door het zout, Zeeuwsche Zoute Puur, in een bord te strooien.

Maak vervolgens de rand van het glas vochtig met een limoenpartje en dip de rand van het glas in het zout. Het zout blijft plakken, waardoor je dit vrolijke randje krijgt.

Tequila
Deze versie van de Margarita wordt gemaakt met tequila, limoensap en Cointreau. In plaats van suiker wordt agavesiroop gebruikt (honing kan ook), en voor een extra smaakbeleving voeg je een paar takjes munt toe aan de shaker.

Gebruik bij het schenken dan wel een zeef om eventuele losse blaadjes op te vangen. Schenk het in het glas waaraan je het zoutrandje hebt gemaakt en garneer met een extra blaadje verse munt.

Bekijk hier het hele recept.

Espresso Martini met Zeeuwsche Zoute Puur

Zeeuwsche Zoute Espresso Martini
Pexels – Ayberk Mirza

Fan van koffie? Maak dan de populaire Espresso Martini, ook wel ‘EsMa’ genoemd. Het is heerlijk voor op het terras, maar ook eenvoudig thuis zelf te maken.

Het geheim voor een goede Espresso Martini zit ’m in het shaken. Om het beste laagje schuim te krijgen en om de krachtige smaak van de espresso niet te laten verwateren, moet je snel en hard shaken. Spierballen kweken dus!

Wodka
In de cocktailshaker verzamel je espresso, wodka, koffielikeur en veel ijsklontjes. Schudden maar! Wanneer een goed schuimlaagje is ontstaan, schenk je het mengsel in een martini-glas. Ter decoratie leg je drie koffiebonen en een paar korrels Zeeuwsche Zoute Puur op het schuim.

Bekijk hier het volledige recept.

Bloody Mary met Zeeuwsche Zoute Gerookt

Zeeuwsche Zoute bloody mary
Foto: Unsplash – Toni Osmundson

Weer een cocktailrecept met een randje: een Bloody Mary met Zeeuwsche Zoute Gerookt. Voor velen is dit drankje bekend als hét medicijn tegen een kater. Wij vinden het vooral erg lekker.

Al helemaal wanneer je de rand van het glas versiert met korrels Zeeuwsche Zoute Gerookt. Hierdoor heb je niet alleen een lekkere smaak, maar ook een unieke geurbeleving.

Tomatensap
Maak de rand van het glas nat met een limoenpartje en dip het in een bord Zeeuwsche Zoute Gerookt. Vul vervolgens het glas met ijsblokjes en schenk de wodka en tomatensap eroverheen. Voeg als laatst de citroensap, Tabasco, Worcestershire-saus en een snuf Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper toe.

Roer het geheel door met een stengel bleekselderij en laat deze erin zitten als garnering. Proost!

Bekijk hier het hele recept.

Jouw recept online
Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort op de site en socials van Zeeuwsche Zoute.

Uiteraard kun je ook via Instagram (@zeeuwschezoute) een privébericht sturen of het merk taggen al  je het zout gebruikt hebt.

Ben jij chef, maar kook jij nog niet met Zeeuwsche Zoute? Bestel dan hier jouw proefsetje met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Gerookt. Deze topchefs zijn al overtuigd van de kwaliteit en smaak van Zeeuwsche Zoute.

Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Zeeuwsche Zoute, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of bestellingen kun je terecht op de website van de zoutspecialist uit Zeeland. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Ondernemers in Sittard voegen kerk toe aan restaurant

Volgend artikel

Nieuwe general manager voor vijfsterrenhotel in Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.