Nieuws

Nieuwe locatie in Amsterdam voor restaurant Daalder

Kersvers sterrestaurant Daalder verhuist naar een andere locatie in Amsterdam. Chef en mede-eigenaar Dennis Huwaë heropent zijn restaurant later dit jaar aan de Postjesweg in West, waar voorheen Edel huisvestte.

‘Het is al jaren mijn droom om een sterrenrestaurant te hebben dat het net even anders doet’, vertelt de sterchef over zijn besluit. ‘Een relaxte plek waar iedereen zich welkom voelt. Op het bord zijn we dat altijd geweest, maar nu pakken we écht de ruimte om die zaak te zijn.’

Lindengracht
Dennis is sinds 2016 mede-eigenaar van Daalder op de Lindengracht. In maart kende Michelin het restaurant een ster toe. Zijn ambities reiken echter verder dan de 54 vierkante meter die hij nu tot zijn beschikking heeft.

Edel
Het nieuwe Daalder wordt gerealiseerd in Het Sieraad, in de ruimte waarin voorheen Edel zat. Daar krijgen Dennis en zijn team de meters om zich nog verder te onderscheiden en in een dynamische setting mensen samen te brengen. ‘Bij Daalder willen ze zoveel mogelijk verschillende gasten aan tafel krijgen. Hier kan dat.’

Jordaan
Het gepoetste messing en marmer van hun thuis in de Jordaan maken op de nieuwe locatie plaats voor neon, grafische vormen en street art. Aan de Postjesweg barst de zaak van energie met een bar om de avond door te borrelen, de ronde 8-persoonsbooths waar groepen samenkomen en muziek die de avond ook op smaak brengt.

Signaturen
Wat niet verandert, zijn alle Daaldersignaturen en de persoonlijke aandacht. De ravioli met rode biet, de saté ayam-amuse en Daalders iconische ‘stroopwafel’. ‘Het beste keert terug, maar in een heel andere setting.’ Het huidige pand op de Lindegracht komt niet leeg te staan. Dennis gaat daar zijn visie verder ontwikkelen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sterchef Henk Savelberg terug bij Central Park Voorburg

Volgend artikel

Nieuwe Hollandse Waterlinie ontdekken: nationaal meesterwerk

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.