Nieuws

Bridges Amsterdam ontvangt trofee voor winnen kookwedstrijd

Restaurant Bridges in Amsterdam heeft de Gerrit de Kiewit-trofee uitgereikt gekregen. De kookwedstrijd die aan die prijs verbonden is, is een initiatief van Chaîne des Rôtisseurs en dit jaar gewonnen door Rutger van der Hoeven. Hij is in de hoofdstedelijke keuken de rechterhand van chef Raoul Meuwese.

Met de Jeunes Chefs Rôtisseurs-kookwedstrijd wil Chaîne des Rôtisseurs talentvolle koks een podium bieden. Zij koken in wedstrijdvorm een menu van drie gangen en worden beoordeeld door een professionele jury.

Souschefs
De 2022-editie vond in mei plaats bij de Culinaire Academie in Beverwijk. De souschefs van vijf gerenommeerde restaurants – De Mandemaaker in Spakenburg, Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo, Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, Landgoed Hotel Carelshaven in Delden en Sofitel Legend The Grand in Amsterdam – streden om de hoogste eer.

Chaîne des Rôtisseurs
Namens laatstgenoemd restaurant ging Rutger van der Hoeven er met de winst vandoor. Door zijn overwinning vertegenwoordigt hij Nederland in oktober in de internationale finale. Van 5 tot en met 8 oktober strijdt hij in Mexico-City tegen negentien andere souschefs van bij Chaîne des Rôtisseurs aangesloten restaurants.

Sofitel Legend The Grand
Hij bereidt zich op dit moment voor op die finale. Dat doet hij onder meer door middel van een trainingsstage bij tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre.

Eind juli namen Emmy Stoel en Raoul Meuwese van restaurant Bridges de Gerrit de Kiewit-trofee in ontvangst. Emmy is general manager van Sofitel Legend The Grand, het hotel waarin Bridges huisvest, en Raoul is de chef van het restaurant.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De Dyck in Woubrugge: moestuin van halve hectare als kloppend hart

Volgend artikel

Portugese sterrenchef kookt bij Arca met Jonathan Zandbergen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.