Nieuws

Portugese sterrenchef kookt bij Arca met Jonathan Zandbergen

De Nederlandse en Portugese keuken komen samen tijdens de eerste editie van ARCA Behind the Pass. Zondag 11 september koken Henrique Sá Pessoa van Arca in Amsterdam en Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl één menu van acht gangen. Jonathan met Portugese producten, Henrique met ingrediënten uit Nederland.

Arca Behind the Pass bestaat uit een serie van samenwerkingen met Arca-chef Henrique Sá Pessoa. Hij trapt af met Jonathan Zandbergen, die met vier door Henrique gekozen Portugese ingrediënten vier gerechten maakt.

Acht gangen
Andersom gebeurt hetzelfde en dat resulteert uiteindelijk in een menu van acht gangen, dat enkel op zondag 11 september wordt geserveerd. Of, zoals ze het bij Arca omschrijven: ‘Een onvergetelijke tentoonstelling van de beste Portugese en Nederlandse keuken met bijpassende wijnen door twee bekroonde chefs’.

Henrique Sá Pessoa
Twee van de gebruikte ingrediënten zijn alvast prijsgegeven. Zo heeft Jonathan zijn collega-chef de opdracht gegeven een gerecht te maken van Nederlandse gerookte paling en wil Henrique dat de sterchef van Merlet aan de slag gaat met gezouten kabeljauw, een culinair hoogstandje uit de Portugese keuken.

Arca Bar
De avond start om 18.00 uur in de Arca Bar, waar je onder andere de gelegenheid krijgt om kennis te maken met beide chefs. Aansluitend neem je plaats in het restaurant voor het uit acht gangen bestaande diner.

De prijs per couvert bedraagt 125 euro. Dit bedrag is inclusief welkomstcocktail, canapés, acht gangen en een wijnarrangement.

Art’otel Amsterdam
Arca is het restaurant van het Art’otel in Amsterdam. De met twee Michelinsterren bekroonde Henrique heeft er een eigentijds en toegankelijk Portugees concept geïntroduceerd. Traditioneel, maar met Aziatische invloeden en moderne wendingen, allemaal in combinatie met cocktails.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Bridges Amsterdam ontvangt trofee voor winnen kookwedstrijd

Volgend artikel

Culinair arrangement rondom golfwedstrijd Lauswolt

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.