Nieuws

Duitse sterrenchef kookt met Joris Bijdendijk in Rijks Amsterdam

Joris Bijdendijk krijgt opnieuw bezoek van een internationale topchef. Van 18 tot 20 maart is de Duitse tweesterrenchef Tim Raue te gast in Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum Amsterdam. Je kunt die dagen reserveren voor lunch en diner, maar zijn beste gerechten staan het hele voorjaar op de kaart.

Tim Raue kookt tijdens zijn verblijf in Amsterdam samen met chef Joris Bijdendijk en zijn keukenteam van restaurant Rijks een speciaal menu.

Lunch en diner
De lunch bestaat uit diverse amuses en zes gerechten en kost 67,50 euro per persoon. ’s Avonds serveert het duo voor 97,50 euro per persoon meerdere amuses en acht gangen.

In beide gevallen is de prijs exclusief dranken. Een wijn- of drankarrangement is beschikbaar.

Tim Raue
Tim Raue exploiteert in Berlijn zijn tweesterrenrestaurant Tim Raue en staat daarmee op plek 52 in de wereldranglijst van The World’s 50 Best Restaurants.

Eind 2015 werd hij door Gault&Millau Duitsland bovendien voor de tweede keer uitgeroepen tot beste kok van Berlijn.

Japans, Thais en Chinees
Raue staat met zijn geniale koppeling van Japanse productperfectie, Thaise aromatiek en Chinese keukenfilosofie bekend om zijn gezonde en energierijke gerechten. Alom geprezen zijn vooral zijn verfijnde klassiekers als Peking-eend en Dongpo-speenvarken.

Daarentegen komen verzadingsproducten als rijst, paste, melkproducten, gluten en witte suiker zelden voor in zijn keuken.

Reserveren
Een plek aan tafel reserveren kan via de website van Rijksrestaurant en/of door het sturen van een e-mail naar reserveren@rijksrestaurant.nl.

Tim Raue is niet de eerste gastchef in de keuken van Rijks. Hij is voorgegaan door Margot Janse van The Tasting Room/Le Quartier Français in Franschhoek Zuid-Afrika, Jacques Pourcel van Jardin des Sens in Montpellier Frankrijk en André Chiang van André in Singapore en RAW in Taiwan.

Kookboeken van Tim Raue


Meer weten over Tim Raue? Lees dan zijn boeken:

Deutscher Wein und deutsche Küche

Ich weiss, was Hunger ist.

 

Vorig artikel

Beleef Jheronimus Bosch bij restaurant Noble in Den Bosch

Volgend artikel

Acht restaurants aan de kust die je moet bezoeken

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.