Nieuws

Gerechten Aziatische chef André Chiang in Rijks Amsterdam

André Chiang van restaurant André in Singapore, nummer 46 in de lijst van World’s 50 Best Restaurants, kookt 25, 26 en 27 september in Rijks in Amsterdam. De chef komt naar Nederland vanwege een speciale tentoonstelling in het Rijksmuseum. Zijn gerechten staan dit najaar op de kaart in de hoofdstad.

André Chiang is de vierde internationale gastchef die aan het werk gaat in de keuken van Rijks Restaurant. Chef Joris Bijdendijk trapte af met Margot Janse, Nederlandse in Zuid-Afrika.

Najaar op menukaart
Joris en André Chiang hebben een verleden samen bij restaurant Les Jardin des Senses in het Franse Montpellier.

De beste gerechten die zij tijdens hun hereniging koken, blijven het hele najaar op de kaart staan van Rijks Restaurant.

Japan en Frankrijk
De in Taiwan geboren chef groeide op in Japan, maar leerde het vak bij diverse driesterrenrestaurants in Frankrijk.

Inmiddels is hij eigenaar van restaurant André in Singapore en daarmee staat hij op plek 46 in de lijst van World’s 50 Best Restaurants.

Zijn nieuwste project heet RAW in Taiwan, waar hij kookt volgens de Parijse bistronomie-manier.

Azië tentoonstelling
André Chiang komt naar Nederland ter gelegenheid van de tentoonstelling Azië in Amsterdam, Exotische luxe in de Gouden Eeuw. Deze is van 17 oktober tot en met 17 januari 2016 te zien in het Rijksmuseum.

De beste gerechten van Joris en André Chiang blijven in die periode op de kaart. Je kunt reserveren door het sturen van een mail naar reserveren@rijksrestaurant.nl.

Vorig artikel

Sterchef Jozua Jaring over nieuwe locatie Ratatouille Food & Wine

Volgend artikel

Bridges na metamorfose ‘nog gezelliger, eleganter en warmer’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.