Nieuws

Sterchef Jozua Jaring over nieuwe locatie Ratatouille Food & Wine

Ratatouille Food & Wine is verhuisd naar Spaarne 96 in Haarlem. Twee jaar geleden begonnen Jozua Jaring en Marit Oudendijk in de Lange Veerstraat, maar nu al zijn ze daar uit hun jasje gegroeid. ChefsFriends ging met de videocamera op bezoek voor de eerste beelden en sprak met de sterchef.

Dinsdag 1 september ontvingen Jozua Jaring en Marit Oudendijk de eerste dinerende gasten in hun nieuwe restaurant. ’s Ochtends (al) was ChefsFriends welkom in het prachtige nieuwe onderkomen aan Spaarne 96.

Michelinster
Na twee jaar was Ratatouille Food & Wine op de Lange Veerstraat uit haar jasje gegroeid. ‘Zeker na het behalen van de Michelinster in november 2014’, zo liet Marit al eerder weten aan ChefsFriends.

Open keuken
Ruimte is het toverwoord op de nieuwe locatie. Het aantal couverts is (meer dan) verdubbeld naar negentig, in het hart staat een prachtige ruime en open keuken en alles is gelijkvloers.

Monumentaal pand
Ook de buitenkant van het pand is stijlvol. ‘Het Wapen van Gelderland’ is een in 1612 gebouwd pakhuis, waarin ooit zelfs Michelinbanden werden verkocht.

Food en wine is waar het in het concept om draait, de naam Ratatouille staat voor de diversiteit aan keukens waarin Jozua werkzaam was voordat hij met Marit dit avontuur in Haarlem startte.

Klassiek Frans
Op de nieuwe kaart staan drie menu’s, drie gangen eet je er voor 35 euro. ‘Mijn kookstijl is klassiek Frans, met internationale invloeden’, aldus Jozua. ‘We willen toegankelijk zijn, een informele sfeer uitdragen maar wel eten op topniveau serveren.’

‘Gasten worden hier in de watten gelegd. Ze moeten een wow-effect krijgen van zowel het eten als de wijn. Zo lekker eten voor die prijs, dat is wel heel erg geniaal. Dat moet het gevoel zijn.’

Ratatouille Food & Wine serveert van woensdag tot en met zaterdag lunch vanaf 12.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag diner vanaf 18.00 uur. Reserveren kan hier.

Vorig artikel

Proeverij met eigen merkproducten van Apicius in Bakkum

Volgend artikel

Gerechten Aziatische chef André Chiang in Rijks Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.