Verhuizing voor Ratatouille Food & Wine in Haarlem
Ratatouille Food & Wine in Haarlem gaat verhuizen. Dinsdag 1 september openen Jozua Jaring, die vorig jaar november een ster ontving van Michelin, en Marit Oudendijk aan Spaarne 96. ‘Het nieuwe pand is veel ruimer en heeft een grotere keuken, waardoor we onze kwaliteit nog verder kunnen verbeteren.’
‘Na twee jaar op onze huidige locatie in de Lange Veerstraat zijn we uit ons jasje gegroeid’, aldus Marit Oudendijk tegen ChefsFriends. ‘Zeker na het behalen van de Michelinster in november 2014.’
Spaarne
Het nieuwe adres van Ratatouille Food & Wine wordt Spaarne 96, het adres waarop tot voor Imko Binnerts en Cathy Moerdijk actief waren met Vis & Ko en waar Jozua (foto) een verleden heeft.
Grotere keuken
‘Het nieuwe pand is veel ruimer en heeft een grotere keuken, waardoor we onze kwaliteit nog verder kunnen verbeteren’, aldus Marit. ‘Ook de monumentale uitstraling van het pand past beter bij de kwaliteit die we willen uitstralen.’
Monumentaal pand
Het monumentale pand met de naam ‘Het wapen van Gelderland’ is een in 1612 gebouwd pakhuis, waarin in een verder verleden ook restaurant Lambermons huisvestte en ooit Michelin-banden werden verkocht.
Franse keuken
Ratatouille Food & Wine heeft een ‘toegankelijke Franse keuken’. Marit: ‘We willen een informele sfeer uitdragen, maar wel eten op topniveau serveren tegen betaalbare prijzen. De opzet van het restaurant wordt ruimer, maar het concept blijft hetzelfde.’
Lange Veerstraat
Tot en met zaterdag 22 augustus zijn de deuren aan de Lange Veerstraat nog geopend. Vanaf dinsdag 1 september kun je terecht op het nieuwe adres.
Ratatouille Food & Wine serveert van woensdag tot en met zaterdag lunch vanaf 12.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag diner vanaf 18.00 uur.