Nieuws

De Librije op 71 in The World’s Best Restaurants

Eigenlijk staat de ranglijst te boek als The World’s 50 Best Restaurants, maar er is ook nog een lijst van 51 tot en met 100. De restaurants die er kort achter zitten, zullen we maar zeggen. Die lijst is zojuist vrijgegeven en daaruit blijkt dat restaurant De Librije op 71 staat.

Op 1 juni op acht uur ’s avonds wordt The World’s 50 Best Restaurants, ook wel bekend als de San Pellegrino-lijst, bekendgemaakt. De organisatie heeft vandaag de namen en posities van restaurants van plaats 51 tot en met 100 vrijgegeven.

Op plaats 71 zien we De Librije staan. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is in goed gezelschap, want het staat nog voor The Fat Duck (73) van Heston Blumenthal en net achter L’Atelier De Joël Robuchon Paris op plaats 63.

Als we iets verderop in de lijst kijken, zien we een fraaie 88ste plaats voor onze Nederlandse chef-kok Margot Janse met haar Zuid-Afrikaanse restaurant The Tasting Room at Le Quartier Français. De ranglijst wordt gesloten door restaurant Manresa uit Los Gatos in de VS.

Op 1 juni worden tijdens een groot gala in Londen de beste 50 restaurants ter wereld bekendgemaakt. Dan zal blijken of er een Nederlands restaurant is met een fraaie positie op deze bekende ranglijst. We hopen op een mooie positie voor ons driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Over een paar nachtjes slapen weten we meer.

Misset Horeca mocht eerder dit jaar enkele uren voor de opening een kijkje nemen. Hieronder de eerste videobeelden van ‘de nieuwe Librije’.

Foto: De Librije

Vorig artikel

Eetmoment bepaalt sfeer restaurant van hotel DoubleTree Amsterdam

Volgend artikel

Moshik Roth eert Vincent van Gogh met vijfgangenmenu

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.