Nieuws

Bridges na metamorfose ‘nog gezelliger, eleganter en warmer’

Bridges, inspired by Ron Blaauw in Amsterdam heeft een volledig nieuwe uitstraling gekregen. Het sterrestaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam is volgens de betrokkenen sinds begin september een ‘nóg gezelligere, elegantere en warmere culinaire hotspot’. De keuken staat onder leiding van Bobby Rust.

Het vernieuwde Bridges straalt uit dat het ook in een sterrestaurant heel ontspannen toeven kan zijn. ‘De plek waar elke Amsterdammer zich thuis voelt, met goede service, gastvrijheid en gezelligheid.’

Exclusief interieur
Het interieur is speciaal ontworpen voor het met één Michelinster bekroonde visrestaurant. De stoelen zijn van Daudré’s eigen hand.

De met goud en metaal bewerkte spiegelpanelen zijn gecreëerd door de Duitse mural haute couture-ontwerpster Susanne Köhl.

De lampen zijn een ontwerp van Ombre Portée, ontwerpersduo Eric de Dormael en Agathe Tiret, waarvan onder andere Chanel en Galeries Lafayette Parijs clientèle zijn.

Sofitel Legend The Grand
Bridges huisvest in het aan de Oudezijds Voorburgwal gelegen hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

In de keuken zwaait chef Bobby Rust de scepter, Lotte Wolf is als wine director verantwoordelijk voor de andere helft van de wijn-spijscombinaties.

Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner. Reserveren kan via deze link.

Foto’s: Marco Paone

Vorig artikel

Gerechten Aziatische chef André Chiang in Rijks Amsterdam

Volgend artikel

Start Nederlands oesterseizoen: 11 keer oester op Instagram

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.