Nieuws

Vrouwelijke topchefs gast in keuken Rijks Amsterdam

Vrouwelijke topchefs van over de hele wereld komen dit jaar koken in de keuken van het met een Michelinster bekroonde restaurant Rijks in Amsterdam. Chef-kok Joris Bijdendijk ontvangt onder andere de Nederlandse Margot Janse. De andere gastchefs zijn Manoella Buffara, Garima Arora, Pía Léon, Isabelle Potí en Leonor Espinosa.

Op Internationale Vrouwendag bekendmaken dat restaurant Rijks in Amsterdam in 2020 zes vrouwelijke gastchefs heeft. Het Rijksmuseum deed het en dus werd zondag 8 maart een rijtje met zes toppers gepresenteerd.

Joris Bijdendijk
‘We hosten de meest bijzondere chefs ter wereld’, aldus sterchef Joris Bijdendijk. ‘Wie de namen herkent van het 2020-programma, begrijpt welke weg wij zijn ingeslagen. Met deze line-up geven we het podium aan de ‘female game-changers’ uit ons vak. Allemaal hebben zij een uniek verhaal en hebben zij veel impact op hun omgeving.’

Latijns-Amerika
Het programma start 14 en 15 maart met Manoella Buffara van restaurant Manu in Brazilië. Zij is winnaar van de One to Watch-award 2018 en staat op plek 42 op de lijst van Latin America’s Best Restaurants. Voor dit evenement zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Azië
De andere vrouwelijke chefs die naar Amsterdam komen, zijn: Garima Aroa van restaurant Gaa in Thailand. Zij is Best Female Chef 2019 en nummer 16 in de Asia’s Best Restaurants-lijst. Zij kookt in mei.

Peru
In juli komt Pía Léon van restaurant Kjolle in Lima, Peru. Winnaar van de Rising Star-award en hoogste nieuwkomer (21) in de Latin America’s Best Restaurants-lijst.

Margot Janse
De Nederlandse Margot Janse kookt in augustus in Rijks. Zij heeft een verleden bij Le Quartier Français in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek, dat als hoogste notering positie 11 behaalde in de World’s 50 Best.

Italië
Isabella Potí van het Italiaanse restaurant Bros heeft het in september voor het zeggen in de keuken van Joris. Zij is winnaar van de Rising Star-award 2018 en won The Best Contemporary Restaurant Award 2019 in Italië.

World’s 50 Best
De laatste op de lijst met gastchefs is Leonor Espinosa van restaurant Leo in Colombia. Zij was in 2017 Latin America’s Best Female Chef en staat op plek 49 in de lijst van World’s 50 Best Restaurants.

Wil je erbij zijn, schrijf je dan alvast in op de lijst met geïnteresseerden. Dat kan door een e-mail te sturen naar reserveren@rijksrestaurant.nl.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Lars van Galen kookt met Jef Schuur bij ’t Lansink

Volgend artikel

Blog: ‘Zelfs Jezus dronk wijn’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.