The Best Chef plaatst twee Nederlanders in top 100
De jaarlijkse top 100 van The Best Chef Awards telt in 2023 twee Nederlandse chefs. De lijst, gepresenteerd in Mexico, wordt volgens de initiatiefnemer samengesteld door de chefs zelf. Zij beoordelen elkaar op basis van persoonlijkheid, talent, ervaring en groei.
De chefs uit ons land die een plek in de lijst hebben gekregen, zijn Jonnie Boer van De Librije in Zwolle en Joris Bijdendijk van Rijks Restaurant in Amsterdam. Jonnie staat op plek 50 en Joris op positie 83.
Op de eerste plaats in de top 100 van The Best Chef staat, niet voor het eerst, Dabid Muñoz van DiverXo uit Madrid. Gevolgd door Albert Adrià van Enigma in het Spaanse Barcelona. Plaats drie is voor Ana Roš van Hiša Franko in Kobarid (Slovenië).
Lees ook:
Tien Nederlanders in top 100 van The Best Chef Awards
Internationale lijst La Liste telt 21 Nederlandse restaurants
Dertig jaar De Librije vastgelegd in bijzonder boek
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.