Nieuws

Internationale lijst La Liste telt 21 Nederlandse restaurants

De internationale ranglijst van La Liste voor 2024 telt 21 Nederlandse restaurants. Het Franse medium presenteert haar selectie jaarlijks op basis van reviews uit honderden gidsen en publicaties op het wereldwijde web. Hoogst genoteerd is De Librije in Zwolle, met 98,5 van de 100 te behalen punten.

La Liste heeft online een overzicht geplaatst met daarin de eetgelegenheden die minimaal 75 punten scoren op een maximum van 100. Daarin staan 21 Nederlandse restaurants.

De Librije

De hoogste Nederlandse notering is voor De Librije in Zwolle. Het restaurant van Thérèse en Jonnie Boer is beoordeeld met 98,5 punten, een half punt meer dan in de lijst van 2023.

Ook Inter Scaldes, dat deze maand de deuren heropende onder leiding van Sanne en Jeroen Achtien, krijgt er een half punt bij: van 97 naar 97,5.

Hoogste score

Zeven restaurants voeren de lijst aan met 99,5 punten: Le Bernardin in New York, l’Enclume-Simon Rogan in Grange-over-Sands, Guy Savoy in Parijs, La Vague d’Or-Le Cheval Blanc in Saint-Tropez, Schwarzwaldstube in Baiersbronn, Lung King Heen in Hongkong en Sushi Saito in Minato-ku.

Nederlandse restaurants

Dit zijn de eetgelegenheden uit ons land die zijn opgenomen in het overzicht:
De Librije in Zwolle: 98,5 punten
Inter Scaldes in Kruiningen: 97,5 punten
Tribeca in Heeze: 95,5 punten
Ciel Bleu in Amsterdam: 95,5 punten
De Lindehof in Nuenen: 94,5 punten
De Lindenhof in Giethoorn: 94,5 punten
De Groene Lantaarn in Staphorst: 94 punten
Brut172 in Reijmerstok: 94 punten
Spectrum in Amsterdam: 94 punten
De Kromme Watergang in Hoofdplaat: 94 punten
212 in Amsterdam: 94 punten
Fred in Rotterdam: 93,5 punten
’t Nonnetje in Harderwijk: 93,5 punten
Parkheuvel in Rotterdam: 93,5 punten
Aan de Poel in Amstelveen: 92,5 punten
De Bokkedoorns in Overveen: 92 punten
FG Restaurant in Rotterdam: 91,5 punten
De Treeswijkhoeve in Waalre: 91,5 punten
De Nieuwe Winkel in Nijmegen: 89 punten
Vinkeles in Amsterdam: 87 punten
Vermeer in Amsterdam: 86 punten

Lees ook:
Dertig jaar De Librije vastgelegd in bijzonder boek
Sneak peek: dit is het Inter Scaldes van Sanne en Jeroen Achtien

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Vacherin Mont d’Or: voor een heerlijke winterse maaltijd

Volgend artikel

One Pro Cooking: recepten van Edwin Vinke met één eiwit

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.