Blog

Zeeland boven in deze recepten van chef Kees Visser

Chef Kees Visser heeft voor Zeeuwsche Zoute drie heerlijke recepten uitgewerkt. Allemaal met verse schelp- en schaaldieren. Zo leer je in dit blog hoe je Zeeuwse mosselen, garnalen en kokkels culinair naar een hoger niveau tilt met Zeeuwsche Zoute Puur, Zeeuwsche Zoute Gerookt en Zeeuwsche Zoute Wakame.

Zeeuwse mosselen

Begin met het meest tijdrovende klusje: het bereiden van de knolselderij. Deze moet namelijk 2,5 uur garen in een zoutkorst in de oven.

Terwijl de knolselderij in de oven staat, maak je een kerrie-olie met kerrie en olijfolie, en een crème van eiwit, yoghurt en Zeeuwsche Zoute Gerookt.

Wanneer de knolselderij klaar is, snijd je deze in plakken van 1 cm en bereid je de mosselen. Maak het bord op en smullen maar!

Dit is een gerecht wat redelijk lang duurt om te maken, maar de liefde die je erin stopt, proef je zeker terug.

Bekijk hier het volledige recept!

Recept Mosselen Kees Visser
Foto: Zeeuwsche Zoute

Little gem met Hollandse garnalen en knoflookcrème

Een heerlijk receptje van vier hoofdelementen om jouw gasten omver te blazen met heerlijke smaken. Eerst bak je de Little gem, de kleine variant van Romeinse sla, met olijfolie en Zeeuwsche Zoute Wakame tot het een lichte bruine kleur heeft.

Vervolgens meng je de Hollandse garnaaltjes door een mengsel van het sap van een limoen, mayonaise en Zeeuwsche Zoute Wakame. Maak zoetzure sjalot door deze gesneden in rijstazijn te leggen.

Als laatste maak je de gepofte knoflook door deze in olijfolie gedurende 12 minuten te bakken. Wanneer dit afgekoeld is, mix je het met crème fraîche en mayonaise. Maak je bord op en geniet!

Bekijk het volledige recept hier!

Zeeuwsche Zoute little gem recept
Foto: Zeeuwsche Zoute

Zeeuwse Kokkels

Wie dit gerecht ziet, zal spontaan beginnen te watertanden: wat een plaatje! Om het te maken, begin je met het filodeeg. Dit frituur je kort en zout je met Zeeuwsche Zoute Puur. Uiteindelijk gebruik je deze krokante stukjes voor de garnering van je gerecht.

Na het frituren, begint het opmaken al. Leg de kokkels op het bord, maak de marinade en giet deze over de kokkels. Laat dit ten minste een kwartier rusten.

Meng ondertussen de ingrediënten voor de crème met een staafmixer. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit vrolijke dotjes over het bord en de kokkels. Steek hier stukjes filodeeg in en klaar is Kees! Eet smakelijk!

Bekijk hier het volledige recept!

Zeeuwsche Zoute Zeeuwse kokkels
Foto: Zeeuwsche Zoute

Heb jij een recept waarin Zeeuwsche Zoute verwerkt zit? Laat het weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet, zie je jouw recept binnenkort op de site en socials van Zeeuwsche Zoute.

Uiteraard kun je ook via Instagram (@zeeuwschezoute) een privébericht sturen of hen taggen wanneer je het zout hebt gebruikt.

Ben jij chef maar kook jij nog niet met Zeeuwsche Zoute? Bestel dan hier jouw proefsetje met de varianten Puur en Gerookt.

Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Zeeuwsche Zoute, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of bestellingen kun je terecht op de website van de zoutspecialist uit Zeeland. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

The Best Chef plaatst twee Nederlanders in top 100

Volgend artikel

De Augurkenkoning: ‘Succes ver, ver, ver boven verwachting’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.