Nieuws

Ook in november drie restaurants nieuw in Michelingids

Michelin voegt ook in de maand november drie restaurants toe aan de selectie in de Nederlandse gids. Of ze (ook) een Bib Gourmand, een ster of een groene ster krijgen, wordt pas bekendgemaakt tijdens de lancering van de gids voor 2024.

‘We trekken naar Groningen voor een buitengewone soufflé, smullen van de rijke bistrokost in Nieuwersluis en vinden in Zwolle een creatieve chef en een gastvrouw met geweldige wijnvondsten’, aldus Michelin op de eigen website.

Bisque in Groningen

De eerste nieuwkomer in de maand november is Bisque in Groningen. Michelin schrijft: ‘Chef Niels Schievink en de charmante gastvrouw Sabrina Mans laten hun ervaring spreken in hun warm, eerder intiem restaurant. De less is more-aanpak van de Franse keuken steunt op technische kennis en gevoel voor evenwicht.’

Niet te missen noemt de rode gids de soufflé met chocolade en hazelnoot. ‘Een ware ode aan dit klassieke dessert.’

Bistrotel ’t Amsterdammertje in Nieuwersluis

Bistrotel ’t Amsterdammertje is een initiatief van chef André Gerrits, die in Loenen aan de Vecht onder dezelfde naam een restaurant exploiteert dat door Michelin is bekroond met een ster.

Michelin spreekt van een karakteristiek pand aan de Vecht dat bekoort. ‘Maar wacht tot u op het terras zit, waar de idylle alleen maar mooier wordt. André Gerrits heeft hier een team samengesteld dat zijn bistroklassiekers en wereldse smaakmakers kent. Dit is het soort zaak waar alles mag en niets moet.’

Noïs in Zwolle

Tot slot wederom een nieuwkomer uit Zwolle, dat bezig is aan een mooie culinaire ontwikkeling. Noïs is vernoemd naar Noah en Isis, de kinderen van chef Vincent en gastvrouw Laura, aldus Michelin.

‘Zoek hier niet naar een menu of kaart, want de gerechten worden enkel mondeling voorgesteld. De chef bedankt voor uw vertrouwen met een originele keuken, waarin vlees en vis maar af en toe de hoofdrol spelen.’

Lees ook:
Opnieuw nieuwe namen in de Michelingids
Sterchef André Gerrits opent een bistrotel en dit is wat het is
Internationale lijst La Liste telt 21 Nederlandse restaurants

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

One Pro Cooking: recepten van Edwin Vinke met één eiwit

Volgend artikel

The Best Chef plaatst twee Nederlanders in top 100

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.