Nieuws

Sterrestaurant Basiliek past openingstijden en inrichting aan

Basiliek in Harderwijk houdt de deuren na de lockdown gesloten op zaterdag. Ook de inrichting van het sterrestaurant wordt aangepast. De coronaperiode heeft eigenaren Tabitha en Rik Jansma andere inzichten gegeven met aanpassingen als gevolg. ‘Iets wat we al langer wilden.’

De ondernemers kiezen ervoor om hun restaurant van maandag tot en met vrijdag alleen te openen voor het diner. Zaterdag en zondag worden de nieuwe sluitingsdagen. De openingstijden worden aangepast aan eventuele maatregelen als gevolg van corona. Moeten de deuren ’s avonds eerder sluiten, dan gaat het restaurant ook eerder open.

Meer ruimte
In de inrichting wordt meer gewerkt met losse tafels, zodat het aantal couverts teruggaat van vijftig naar dertig en gasten meer ruimte ervaren. In de zaak wordt de lange bank vervangen door meer losse tafels.

Coronamaatregelen
‘De coronamaatregelen hebben andere inzichten gegeven, het gevoel versterkt’, aldus Tabitha en Rik. ‘Door de gedwongen sluiting is ons sociale leven verrijkt. Dit vinden we belangrijk. Daarom kiezen we ervoor om straks, als het weer mag, van maandag tot en met vrijdag open te gaan.’

Menukaart
Wat blijft, is de uitgebreide menukaart met daarop ruim vijftien a-la-cartegerechten. Daarnaast werkt Basiliek met menu’s. Het door Michelin met een ster bekroonde restaurant huisvest aan de Vischmarkt in Harderwijk en is aangesloten bij JRE-Nederland.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Thuis eten met Ron Blaauw is inderdaad een feestje

Volgend artikel

Desiree Dils naar Kruisherenhotel Maastricht

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.