Blog

Thuis eten met Ron Blaauw is inderdaad een feestje

‘Ook thuis eten met Ron Blaauw is een feestje’, lezen mijn partner en ik op de menukaart van de takeaway Nasi Rames Vlees die we voor deze zaterdag hebben besteld. Keurig aan huis bezorgd en écht in een handomdraai op tafel. We zijn het al snel eens: Ron heeft gelijk!

Ron Gastrobar at home staat al een tijdje op onze lijst. Uiteraard omdat ook wij horecaondernemers in deze heftige tijd willen steunen, maar zeker ook omdat we beiden erg nieuwsgierig zijn naar zijn Indische en Indonesische gerechten.

Nasi rames
Onze keus valt op de Nasi Rames Vlees voor twee personen. De box wordt netjes aan huis geleverd. Ron bezorgt door heel Nederland en in ons geval betekent dat levering door Thuis uit Eten.

We worden op de hoogte gehouden door middel van track & trace en op het afgesproken tijdstip nemen we de takeawaybox in ontvangst. De doos is helemaal niet zo groot, maar dat hoeft ook niet als alles efficiënt wordt ingepakt.

Eenvoudige bereiding
De inhoud bestaat uit negen gerechtjes met bijbehorende toppings en sauzen. Wat bij wat hoort, wordt duidelijk gemaakt met cijfers. Het begeleidende schrijven helpt ons door de bereiding heen.

We mogen zelfs kiezen: alles door elkaar heen serveren of alles apart op tafel. In het eerst geval volstaat een magnetron, en anders plaats je de bakjes met daarin de gerechten die warm moeten worden geserveerd in de oven.

Wij gaan voor de laatste optie. Het geeft ons de gelegenheid de tafel te dekken en er ook het door Ron beloofde feestje in eigen huis van te maken. Bovendien kunnen we op die manier de verschillende gerechten beter proeven.

Menu
Het menu bestaat uit acht elementen. Gado gado (groenten met pindasaus), daging rendang (rundvlees op Sumatraanse wijze met nasi goreng), babi ketjap (varkensvlees in ketjap met steranijs en korianderzaad met nasi putih), ayam bakar (gegrilde kippendij met pindasaus en oerapan), daging blado (langzaam gegaarde sukade met sambalsaus), oseng domba (lamsrib met ketjapsaus en zoetzure groenten en tomaat), peralatan makan (kroepoek en emping met pindasaus), sambal manis (gebakken sambal) en nasi putih (witte rijst).

Babi ketjap
Een rangschikking maak ik niet, omdat de gerechten daarvoor te veel van elkaar verschillen en ze allemaal een groot succes zijn.

Maar er zijn wel zaken die extra indruk hebben gemaakt. Een daarvan is de steranijs in de babi ketjap. Echt prachtig. Uitgesproken van smaak, maar een zeer mooie toevoeging aan het varkensvlees.

Kippendij
Hoe lekker kwalitatief goede kippendij is, hoef ik hier niet uit te leggen. Ik vertel daarom ook alleen maar dat de kippendij van Ron kwalitatief goede kippendij is. Ook erg smakelijk, maar – voor mij – toch ook flink pittig: de langzaam gegaarde sukade met sambalsaus.

Voldaan gaan we aan de afwas. Dat wil zeggen: we vullen de vaatwasser. We waanden ons weer even in Indonesië, we hebben een kleine bijdrage kunnen leveren aan het steunen van de horeca en we hebben heerlijk gegeten. Geen slechte vangst…. Al is dat wellicht niet de beste metafoor als je kiest voor de vleesvariant van de nasi rames. Volgende keer vis dan maar.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Wintersport in jouw huiskamer: smakelijke bergkazen

Volgend artikel

Sterrestaurant Basiliek past openingstijden en inrichting aan

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.