Nieuws

Sterrenmaaltijd Lars van Galen voor minima in Hengelo

Sterchef Lars van Galen van hotel-restaurant ’t Lansink gaat met zijn team belangeloos en kosteloos koken voor mensen die het nu echt nodig hebben. Het initiatief is ontwikkelend in samenwerking met de gemeente Hengelo en Infestos, dat alle benodigde ingrediënten beschikbaar stelt.

‘Juist in deze tijd willen wij ons steentje bijdragen’, aldus SVH Meesterkok Lars van Galen over het besluit om te gaan koken voor mensen die het echt nodig hebben.

‘Mede dankzij de investering van Infestos zijn wij erin geslaagd een warme maaltijd te maken die niet alleen lekker gezond is, maar ook net even anders en van bijzondere kwaliteit.’

Gemeente
Omdat Lars wil dat de maaltijden op de juiste plekken terechtkomen, heeft hij contact gezocht met de gemeente. ‘Met enthousiasme hebben we meegedacht’, aldus wethouder Mariska ten Heuw. ‘Mensen die net op of onder de armoedegrens leven, worden extra hard geraakt.’

Gratis maaltijd
Het is niet mogelijk om jezelf of iemand aan te melden. De gemeente stuurt een mail naar mensen die voor een gratis maaltijd in aanmerking komen. ‘We maken echt mooie verse maaltijden, inclusief een goed gevulde salade, brood en een dessert. Gaaf toch!, zo besluit Lars.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Coronavirus: restaurants blijven dicht tot en met 28 april

Volgend artikel

Kazen tijdens Pasen: inspiratie en tips van de expert

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.