Nieuws

Coronavirus: restaurants blijven dicht tot en met 28 april

De deuren van de restaurants in Nederland blijven gesloten tot en met dinsdag 28 april. De nieuwe maatregel in de strijd tegen het coronavirus is dinsdag 31 maart aangekondigd door minister-president Rutte in een persconferentie. Tot gisteren gold een verplichte sluiting voor alle horecagelegenheden tot en met maandag 6 april.

Hoewel het nieuws dinsdag 31 maart niet als een enorme verrassing komt, is de drie weken extra verplichte sluiting wel een nieuwe klap voor de restaurants in Nederland.

Persconferentie
Tijdens een persconferentie vertelde minister-president Rutte dat de deuren verplicht gesloten blijven tot en met dinsdag 28 april. En, zo vertelde hij expliciet, na die datum zal het niet ineens allemaal voorbij zijn.

Maandag 6 april
Tot gisteren gold een verplichte sluiting tot en met maandag 6 april. Die is nu dus uitgebreid met – nog eens – drie weken. De maatregelen zijn nodig in de strijd tegen het coronavirus. Voor vergunningsplichtige evenementen geldt een verbod tot 1 juni.

Meivakantie
De datum 28 april valt in de meivakantie. De minister-president deed een dringende oproep om thuis te blijven en – dus – niet op vakantie te gaan.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Wat is de beste aspergewijn: pinot blanc of muscat?

Volgend artikel

Sterrenmaaltijd Lars van Galen voor minima in Hengelo

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.