Nieuws

Restaurant De Leuf 2.0 is open en zo ziet het eruit

Het met een Michelinster bekroonde restaurant De Leuf in Ubachsberg heeft een nieuw interieur. De inrichting is eigentijds, kent Aziatische elementen en is uitgevoerd met lokale materialen. ‘Alle puzzelstukjes vallen in elkaar’, aldus chef-kok Robin van de Bunt. ‘Dit past zo goed bij wat we doen.’

‘Asian aesthetics using local materials’, verklapte Robin het thema van De Leuf 2.0 eerder al aan ChefsFriends. Het interieur, van de hand van Tim Reiters van Ontwerpbureau Reiters in Maastricht, sluit nu nog meer aan bij de kookstijl van het restaurant, dat de moderne Franse keuken combineert met Aziatische invloeden.

Sandra van de Bunt
‘Het miljoenen jaren oude kunradersteen dat hier vlakbij word gedolven, is één van de pijlers van het ontwerp’, vertelt eigenaar en gastvrouw Sandra van de Bunt. ‘Het is tevens het materiaal, waarvan de muren van het restaurant zijn gemaakt. Die muren zijn voorzien van een structuurverf en dat geeft in samenwerking met de nieuwe vloer een prachtige rustige basis.’

Centrale tafel
Bijzonder zijn ook de bladen van de tafels, die elf lagen microtopping kregen. Sandra daarover: ‘Dat is een pasta op basis van cement, die gebonden is met kunsthars. Dit materiaal is ook op andere plaatsen toegepast.’

Eyecatcher in het 34 stoelen tellende restaurant is de centrale tafel, die is afgewerkt met travertin. Van hieruit worden onder meer de wijnen geschonken. Erboven hangt een glooiend graanlandschap in een blauwstalen bak.

Het terras op de binnenplaats is eveneens voorzien van nieuwe tafels en stoelen en ook in het tuinontwerp is aansluiting gezocht bij het Aziatische thema.

Michelle van de Bunt
In het voorste gedeelte zijn een showkeuken en een bar gerealiseerd. ‘Na de ontvangst nemen we de gast mee naar die keuken voor een welkomsthapje’, legt sommelier Michelle van de Bunt uit. ‘Veel gerechten worden door de koks uitgeserveerd en deels aan tafel afgemaakt. We hebben prachtig nieuw servies.’

Robin van de Bunt
Met het interieurontwerp is gekozen voor meer aansluiting bij de keuken van Robin, die met souschef Thijs Gerards een moderne Franse keuken voert met duidelijke Aziatische invloeden. ‘Alle puzzelstukjes vallen in elkaar’, aldus Robin.

‘Dat past zo goed bij wat we doen. Eerst haalden Thijs en ik onze creativiteit grotendeels uit de gerechten en nu halen we die ook uit de inrichting. Nu de zaak zo mooi is, moet het eten nóg beter worden.’

Familiebedrijf
Sandra noemt het interieur eigentijds en warm, en helemaal passen bij het familiebedrijf. ‘Robin en Michelle kunnen nu nog meer hun gevoel kwijt in het bedrijf en dat is belangrijk voor mij.’

Robin vertelde eerder al aan ChefsFriends het meest trots te zijn op zijn moeder als het ging om De Leuf 2.0. ‘Na het overlijden van mijn vader, die toch het gezicht was van het restaurant, heeft zij besloten verder te gaan met De Leuf en de kar getrokken. Met de verbouwde zaak laten we het verleden toch een beetje achter ons. Ook tijdens dat hele proces heeft ze de leiding genomen en daar heb ik echt super veel respect voor.’

De Leuf is van donderdag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner, en op dinsdag voor diner.

Lees ook:
Robin van de Bunt over De Leuf 2.0: ‘Local meets Asian’
Servais Tielman breidt Beluga Loves You uit met foodbar
Supernovae XL: in één middag proeven van 44 chefs

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zeeuws restaurant Morille: ‘Nog meer plantaardig, en lokaal inkopen’

Volgend artikel

Foto’s nieuwe Oranjerie restaurant In den Rustwat Rotterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.