Nieuws

Foto’s nieuwe Oranjerie restaurant In den Rustwat Rotterdam

Chef-kok en eigenaar Marcel van Zomeren heeft de Oranjerie van zijn Rotterdamse restaurant In den Rustwat vernieuwd. In de 2.0-versie draait het om nog meer comfort voor de gast en duurzaamheid, en wordt de bijzondere ligging in het groen extra geaccentueerd. ‘Ik vond het tijd voor een volgende stap.’

De verandering komt op een bijzonder moment: in oktober is Marcel 25 jaar eigenaar van de aan de Honingerdijk in Kralingen gelegen horecagelegenheid. Hij kwam er in 1988 in dienst op 23-jarige leeftijd en nam de zaak in 1997 over.

Marcel van Zomeren
De verfraaiing van de Oranjerie is een volgende stap in de ambities van de ondernemer. Eerder besloot hij al zijn Bib Gourmand terug te geven aan Michelin en koos hij voor een vierdaagse werkweek om zijn restaurant interessanter te maken voor zijn medewerkers.

Volgens Marcel passen de veranderingen in de Oranjerie bij zijn ambities. ‘De inrichting heeft al die jaren prima dienst gedaan, maar ik vond het tijd voor een volgende stap.’

Oranjerie In den Rustwat Rotterdam
Foto: Corina van Manen

Connectie met buiten
Het ontwerp is van de hand van Evie van Velzen van Smeele Design. Daarin is de bijzondere ligging tussen groen extra geaccentueerd. ‘Dat betekent dat er een connectie is met buiten. Er is veel aandacht voor de lichtinval van de ruimte. Op de tafels en in de gordijnen zie je die combinatie terug, onder andere door middel van schaduwwerkingen.’

Natuurlijke materialen
In het interieur is gespeeld met gelaagdheid, zoals je dat in de natuur ook ziet. Evie daarover: ‘Denk aan schaduwpatronen die ontstaan van boomkruinen. Door het gebruik van natuurlijke materialen én kleurenpallet, is het een ruimte geworden waarin rust, warmte en intimiteit centraal staan. Het enige dat herkenbaar is gebleven voor de gast, zijn de stoelen.’

Oranjerie In den Rustwat Rotterdam
Foto: Corina van Manen

Duurzaamheid
Naast comfort is veel aandacht voor duurzaamheid. Er is een akoestisch plafond gerealiseerd, de ramen zijn van dubbel glas naar HR++-isolatieglas gegaan en er is gebruikgemaakt van duurzame materialen.

Evie: ‘We hebben gekozen voor een stijlvol interieur, dat tijdloos is en niet gebonden is aan trends. Ook dat is duurzaamheid.’ In den Rustwat is aangesloten bij restaurantvereniging Alliance Gastronomique en van woensdag tot en zaterdag geopend voor lunch en diner.

Lees ook:
Andere naam voor Rotterdams restaurant: NOYA wordt YANO
Je verheugen op de volgende hap bij In den Rustwat Rotterdam
Michael Verhagen nieuwe chef restaurant Fitzgerald Rotterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant De Leuf 2.0 is open en zo ziet het eruit

Volgend artikel

Foto’s: dit is Nela, de nieuwste hotspot van Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.