Nieuws

Andere naam voor Rotterdams restaurant: NOYA wordt YANO

Het Rotterdamse restaurant dat in november in Hillegersberg moet openen, krijgt een andere naam. Eigenaren Britta en Yuri Wattimena hadden in eerste instantie gekozen voor NOYA, maar hebben dat veranderd omdat een andere partij in dezelfde stad een eetgelegenheid heeft ingeschreven met die naam. Ze kiezen nu voor YANO.

‘Na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en onze bekendmaking dat we NOYA gingen openen, bleek dat een andere partij rond hetzelfde moment een restaurant met dezelfde naam in Rotterdam had ingeschreven’, zo laat Yuri weten.

Namen van de kinderen
‘Deze partij heeft vervolgens de naam ook als merk geregistreerd, terwijl wij dat nog niet hadden gedaan. Na een gesprek met deze partij en het inwinnen van advies, hebben we ervoor gekozen een andere naam te hanteren.’

En dat betekent dat NOYA YANO wordt. Nog steeds een samenvoeging van de namen van hun kinderen: dochter Yara en zoon Noah. ‘Inmiddels hebben we ook een aanvraag ingediend voor merkregistatie’, aldus Britta.

Hillegersberg
Het restaurant wordt gerealiseerd in het pand aan de Straatweg in Rotterdam Hillegersberg dat voorheen onderdak bood aan Zotte. De inrichting is van de hand van Jeroen Smeele van Smeele Design en de opening wordt verwacht in november.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Gorinchem krijgt ‘meest duurzame Van der Valk-hotel’

Volgend artikel

Chefs (R)Evolution heeft programma jubileumeditie rond

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.