Nieuws

Chefs (R)Evolution heeft programma jubileumeditie rond

Het programma van de jubileumeditie van Chefs (R)Evolution – zondag 4 en maandag 5 september – in Zwolle is rond. Er zijn kookdemonstraties van onder andere Rasmus Munk van Alchemist in Kopenhagen en Eduard Xatruch van Disfrutar in Barcelona. Ook Thérèse en Jonnie Boer van De Librije betreden het podium.

Zondag 4 en maandag 5 september staan De Librije en Theater De Spiegel in Zwolle in het teken van Chefs (R)Evolution, een initiatief van Thérèse en Jonnie Boer in samenwerking met Carola en Thomas Ruhl en het team van Port Culinaire.

Thérèse en Jonnie Boer
Op zondag zijn er kookdemonstraties van Jonnie Boer, Lukas Mraz (Mraz & Sohn, Wenen), Felix Schneider (ETZ, Neurenberg), Marco Müller (Rutz, Berlijn) en Eduard Xatruch (Disfrutar, Barcelona).

Een dag later is het de beurt aan Max Stiegl (Gut Purbach, Purbach am Neusiedler See), Elif Oskan (Gül, Zurich) en Rasmus Munk (Alchemist, Kopenhagen).

HillBilly Contest
Talentvolle chefs komen in actie tijdens de kookwedstrijd HillBilly Contest. Met een assistent en hun maître/sommelier moeten ze de beste gerechten en combinaties maken.

De deelnemers zijn Joost Bax, Joris Bijdendijk, Jeroen en Marleen Brouwer, Mike Cornelissen, Takis Panagakis en Jermain de Rozario.

Boer & Markt
Buiten draait het deze twee dagen om de Boer & Markt, die separaat te bezoeken is. Op deze gastronomische markt presenteren restaurants en leveranciers waarmee Thérèse en Jonnie samenwerken zich.

Zij laten het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is, inclusief mooie en eerlijke gerechten en bijpassende wijnen.

Tickets
Wie zelf aan de slag wil, kan deelnemen aan gratis workshops of een proeverij op een rondvaartboot. Voor meer informatie en kaarten kun je terecht op de website van Chefs (R)Evolution.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Andere naam voor Rotterdams restaurant: NOYA wordt YANO

Volgend artikel

Pillows Hotels opent vijfsterrenhotel in Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.