Nieuws

Pillows Hotels opent vijfsterrenhotel in Amsterdam

Pillows Hotels breidt uit met een hotel in Amsterdam. Dit najaar opent in het Oosterpark in stadsdeel Oost Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park. Het vijfsterrenhotel krijgt 88 luxe kamers en suites, en heeft verder onder andere een rooftopbar, wellnessfaciliteiten en een ondergrondse parkeergarage.

Net als de andere hotels uit de Pillows-collectie huisvest ook dit hotel in een monumentaal pand.

Oosterpark
In het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de ‘karakteristieke en architectonische details die het pand al rijk is en met de unieke omgeving’. ‘Het meest bijzonder is de synergie die het hotel straks heeft met het Oosterpark’, aldus ceo Pillows Hotels Loes Dingemans.

Tropenmuseum als buurman
Grand Boutique Hotel Maurits at the Park krijgt het Tropenmuseum als buurman en ligt op loopafstand van Artis. Architect Uri Gilad en interieurarchitect Paul Linse tekenen voor de inrichting.

Monumentaal pand
Uri daarover: ‘De charme van het monumentale pand en de bijbehorende details zijn zo uniek, die houden we zoveel mogelijk in ere. We hebben in de basis gekeken naar hoe we het pand en de omgeving zoveel mogelijk recht doen en daar de indeling van de ruimtes op aangepast.’

Door de ligging in het Oosterpark zijn de horecafaciliteiten zeker en juist ook bedoeld voor buurtbewoners en passanten.

Interieur
Voor het interieur is grotendeels gekozen voor een zachte en serene sfeer. ‘Dit vormt een mooi contrast met het robuuste karakter van het pand’, legt Paul uit. ‘Het restaurant daarentegen sluit door het materiaalgebruik en de enorm hoge ramen en plafonds, geweldig aan bij de mystieke sfeer van het naastgelegen Tropenmuseum.’

Fine dining, bar en brasserie
Met restaurant Felix wordt een fine dining-restaurant gerealiseerd. En Fritz’s Bar wordt een ‘intieme plek voor onvergetelijke momenten’ én met op de kaart een bijzondere collectie rum.

Spring Café Brasserie krijgt een groot terras in het Oosterpark en wordt een geschikte locatie voor zomerse borrels.

Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park
Mooi detail: het nieuwe Pillows-hotel wordt ook een plek voor de vogels in de omgeving. Naast een open volière worden feeders, vogelhuisjes en zangplaatsen in de landschapstuin en het park geplaatst. Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park opent dit najaar. Kamers zijn al te boeken, dat kan via onderstaande button.

Lees ook:
Shared dining bij restaurant Nela op Zuidas Amsterdam
Nieuwe general manager voor Grand Hotel Amrâth Amsterdam
Nieuwe directeur voor hotel De L’Europe in Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Chefs (R)Evolution heeft programma jubileumeditie rond

Volgend artikel

Zeeuws restaurant Morille: ‘Nog meer plantaardig, en lokaal inkopen’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.