Nieuws

Nieuwe general manager voor Grand Hotel Amrâth Amsterdam

Jan-Paul Kroese is de nieuwe general manager van Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Hij begint 1 augustus in het vijfsterrenhotel in de hoofdstad. ‘Met zijn aanstelling heeft Amrâth Hotels een hotelmanager in huis gehaald die naast zijn internationale loopbaan beschikt over uitgebreide ervaring binnen het Nederlandse luxe vijfsterrensegment’, aldus de onderneming.

Jan-Paul start zijn loopbaan na zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool in 1997 als salesmanager in Okura Garden Hotel Shanghai en verhuist twee jaar later naar New York, waar hij aan de slag gaat als salesmanager bij de Mandarin Oriental Group.

Amstel Amsterdam
In 2004 start hij als director of sales & marketing voor InterContinental Amstel Amsterdam en groeit er door tot resident manager.

Voor diezelfde organisatie is hij vervolgens ook nog werkzaam voor hotels in Ghana en Kenia. In Nederland werkt Jan-Paul eveneens voor Château St. Gerlach in Limburg.

Nederlandse keten
Hij noemt zijn stap naar Grand Hotel Amrâth Amsterdam ‘een logische’. ‘Het monumentale pand met zijn rijke historie en de combinatie met het werken voor een Nederlandse keten, maakt deze werkplek uniek.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Foto’s Heavens Hotel: slapen in rijksmonument in Hoorn

Volgend artikel

Casimir Evens verlaat Vane Eindhoven en opent eigen restaurant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.