Nieuws

Foto’s Heavens Hotel: slapen in rijksmonument in Hoorn

Heavens Hotel Hoorn heeft de deuren geopend na een verbouwing van bijna drie jaar. Het hotel – inclusief restaurant The Saint – huisvest in De Grote Kerk. In dit rijksmonument uit 1883 ‘wanen gasten zich in de zevende hemel met uniek en hedendaags design, en eigentijdse service op historische bodem’.

Het boetiekhotel met vier sterren heeft 43 kamers, waarvan vijftien suites, variërend van 20 tot 39 vierkante meter en is omgeven met kerkelijke details.

Kerk
De originele gewelven van de kerk, de vloeren van marmer en de trappen met klassieke leuning laten Heavens Hotel tot leven komen.

Warme kleuren en zachte materialen komen samen in een decor vol siermetselwerk, pilaren, boogvormige kozijnen, kerkramen en glas-in-lood.

Het hotel staat onder leiding van general manager Audry van de Merwe, die voorheen ruim acht jaar werkzaam was bij hotel The Dylan in Amsterdam.

The Saint
Restaurant The Saint huisvest op de begane grond en combineert ‘hemelse smaken met lokale producten’. De eetgelegenheid beschikt over 230 zitplaatsen binnen en buiten op het terras.

Eyecatcher is de grote bar in het midden van de kruiskerk. De karakteristieke kerkelijke details komen ook terug in het interieur van het restaurant.

Franse keuken
De keuken staat onder leiding van chef-kok Christian Hooiveld, die onder andere Brasserie van Baerle in Amsterdam op zijn cv heeft staan. Hij kookt volgens de Franse traditie, met een West-Friese twist, en beschikt over een uitgebreide veganistische lunchkaart.

Heavens Hotel Hoorn maakt deel uit van The Dutchen, een Nederlandse operator met kleinschalige luxe vakantieparken en – nu – drie hotels.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zomertheater in buitenlucht bij Kapellerput in Heeze

Volgend artikel

Nieuwe general manager voor Grand Hotel Amrâth Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.