Nieuws

Casimir Evens verlaat Vane Eindhoven en opent eigen restaurant

Casimir Evens vertrekt bij Vane in Eindhoven om in Sint Oedenrode zijn eigen zaak te openen. Met zijn partner Lotte Bloem hoopt hij in oktober de eerste gasten te ontvangen in Odille Restaurant. ‘Het wordt zoals het er in mijn dromen uitziet en wat er nog niet is in Nederland.’

Na een internationale loopbaan, waaronder 5,5 jaar als keukenchef van tweesterrenrestaurant Pastorale in het Belgische Reet, keerde Casimir ruim vijf jaar geleden terug in Nederland én terug op zijn geboortegrond.

NH Collection Eindhoven Centre
Hij ging aan de slag als executive chef in het gloednieuwe NH Collection Eindhoven Centre en werd onder andere verantwoordelijk voor de keuken van Vane. Gelegen op de dertiende verdieping van het hotel, met een skybar een etage hoger, en dus een fantastisch uitzicht over de stad.

Lotte Bloem
Nu is het tijd voor het realiseren van zijn droom: een eigen restaurant. ‘Met mijn partner Lotte Bloem, die ik bij Vane heb leren kennen’, vertelt Casimir aan ChefsFriends. ‘Zij kwam kort na mij in dienst van het hotel als restaurantmanager en sommelier.’

Sint-Oedenrode
Tijdens de coronaperiode hebben de twee invulling gegeven aan het idee. ‘Uiteindelijk hebben we in Sint Oedenrode het pand kunnen vinden voor het uitvoeren van onze plannen. Deze plaats is niet bewust gekozen, maar we wilden wel aan de slag op een plek met een dorps karakter.’

Odille Restaurant
Odille Restaurant is geïnspireerd op de Franse meisjesnaam Odille. Casimir daarover: ‘Het betekent rijkdom. Voorheen was in de ruimte een modezaak gevestigd. Het is helemaal leeg en gestript, dus we kunnen nu starten met de inrichting.’

Openheid is daarbij het centrale thema. ‘Een oppervlakte van 400 vierkante meter, midden op het Marktplein. Er komen drie blokken met daaromheen stoelen. Alles open, dus geen wanden of iets dergelijks.’

Specerijen
Met zijn kookstijl en gerechten wil Casimir zijn gasten lekker eten en een belevenis bieden. ‘Veel lokale producten, maar wel internationale smaken. Met specerijen als toevoeging in plaats van sauzen. Dat mag ik toch wel een signatuur van mezelf noemen.’

Groenten
In de hoofdrol staan groenten. ‘Zeventig procent groenten en dertig procent proteïne. We serveren straks één menu en gaan werken met een à-la-cartekaart. We zijn zelf liefhebbers van à la carte en dus willen we onze gasten die mogelijkheid ook geven als we – als alles volgens plan verloopt – in oktober openen.’

Lees ook:
Casimir Evens is thuis in Eindhoven en dat proef je in restaurant Vane
Casimir Evens over restaurant Vane en NH Collection Eindhoven Centre
VANE Eindhoven viert eerste verjaardag met gastchefs

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe general manager voor Grand Hotel Amrâth Amsterdam

Volgend artikel

Koffieliefhebbers opgelet: gratis proevers gezocht

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.