Nieuws

Nicky Quarz en Michèle van der Linden openen Quarz in Muiderberg

Nicky Quarz (chef) en Michèle van der Linden (gastvrouw) hebben hun restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg geopend. Het duo exploiteerde voorheen ’t Dijkhuysje in Lelystad, maar verhuisde naar de nieuwe locatie omdat het daar veel meer mogelijkheden heeft.

Quarz in Muiderberg is een mix van een eigentijds restaurant en een laagdrempelige foodbar. De zaak van Nicky Quarz en Michèle van der Linden is gevestigd in een karakteristiek pand in de Dorpsstraat het centrum.

Restaurant en foodbar
De nieuwe horecagelegenheid heeft naast een restaurant en een foodbar ook een private dining-ruimte en een bijzondere veranda en tuin.

’t Dijkhuysje
Met deze combinatie hoopt het ondernemersduo een breed publiek te trekken. ‘Mijn restaurantkaart bestaat uit spannende en eigentijdse gerechten op het niveau van ’t Dijkhuysje’, aldus Nicky.

Formaat tussengerecht
‘De gerechtjes hebben het formaat van een tussengerecht en hebben een eenheidsprijs van 15 euro per stuk.’

Menu’s
Daarnaast is een menu beschikbaar van drie tot acht gangen (vanaf 29 euro) en een lunchmenu van twee gangen voor 26 euro.

Barkaart
In de foodbar, het bruisende middelpunt van de zaak, kunnen gasten vanaf 12.00 uur tot laat in de avond doorlopend genieten van een informele lunch, bites van de barkaart, wijnen per glas, cocktails, biologische frisdranken en huisgemaakte patisserie.

Patisserie
Michèle: ‘Ook in de patisserie zijn wij eigenwijs en eigentijds, koffie met gebak serveren wij anders dan anders.’

Inrichting
De sfeer in Quarz is warm en relaxt, en in de eigentijdse inrichting zijn veel natuurlijke materialen en groene accenten verwerkt.

Keuken
Meest opvallend zijn de groene wand van mos bij de keuken, het designmeubilair, de glazen wijnklimaatruimte en de bijzondere doorkijk naar de bovenverdieping.

Lelystad
Nicky en Michèle exploiteerden voorheen restaurant ’t Dijkhuysje in Lelystad. Ze kozen voor een verhuizing naar een pand in Muiderberg, omdat daar veel meer mogelijkheden zijn.

Quarz is geopend van dinsdag tot en met zondag voor lunch en diner. Op maandag is de zaak gesloten.

Vorig artikel

Texel in top 10 van Europese bestemmingen in Lonely Planet

Volgend artikel

Picknick sterchef Alain Alders in Nationaal Park Kennemerland

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.