Nieuws

Texel in top 10 van Europese bestemmingen in Lonely Planet

Bijzonder mooi nieuws voor Texel. Het Nederlandse Waddeneiland staat op plaats negen in de lijst Best in Europe 2016 van Lonely Planet. De reisgids prijst het eiland aan als één van de Europese topbestemmingen voor reizigers om deze zomer aan te doen.

Reisgids Lonely Planet prijst Texel voor het duinlandschap – als onderdeel van Nationaal Park Duinen van Texel – de prachtige witte stranden en de dennenbossen.

Waddeneiland
Het Waddeneiland is de enige Nederlandse bestemming tussen de tien bestemmingen die zijn opgenomen in de lijst Best in Europe 2016.

Reisgids
Het zijn de locaties die je volgens de vooraanstaande internationale reisgids als reiziger moet bezoeken dit jaar.

Activiteiten
Het eiland wordt verder geprezen om de diversiteit aan zomerse activiteiten en noemt daarbij expliciet de catamaranrace Ronde om Texel.

ChefsFriends publiceerde eerder al een artikel met daarin een lijst met bedrijven die een bezoek aan het eiland meer dan de moeite waard maken.

Volledige lijst
De lijst wordt overigens aangevoerd door de Peloponnesos in Griekenland, gevolgd door het Deense Aarhus (2) en Venetië in Italië (3). Via deze link kun je de volledige lijst bekijken.

Vorig artikel

Geschiedenis van Utrecht ontdekken met Grand Hotel Karel V

Volgend artikel

Nicky Quarz en Michèle van der Linden openen Quarz in Muiderberg

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.