Nieuws

Restaurant ’t Dijkhuysje verhuist van Lelystad naar Muiderberg

Michèle van der Linden en Nicky Quarz vertrekken met restaurant ’t Dijkhuysje uit Lelystad. In maart openen ze in Muiderberg een nieuwe zaak. ‘We gaan verder in een pand met veel meer mogelijkheden’, vertelt Michèle aan ChefsFriends. ‘We krijgen onder andere een wijnbar en een ruimte voor private dining.’

Michèle en Nicky waren heel goed op de hoogte van de beperkingen van het pand, waarin ze ’t Dijkhuysje exploiteerden, maar hadden geen directe plannen om te verhuizen. Tot ze het pand in Muiderberg tegenkwamen.

Centraler gelegen
Waar voorheen ’t Lagerhuys zat, opent in maart de nieuwe zaak van het duo. ‘Het pand biedt meer mogelijkheden en we zitten veel centraler’, legt Michèle uit. ‘We zagen ’s ochtends dat het beschikbaar was en ’s middags zijn we al gaan kijken.’

Amsterdam
De centralere ligging betekent dat Amsterdam, ’t Gooi en Almere nu binnen een half uur rijden liggen. ‘En we hadden toch al veel gasten van buiten Lelystad.’

Op de nieuwe locatie kan volgens Michèle ook beter worden ingespeeld op de veranderende wensen van gasten.

Cocktail aan de bar
‘Gasten willen meer dynamiek. Niet alleen meer traditioneel dineren, maar bijvoorbeeld ook een cocktail drinken aan de bar.’

En die bar komt er. ‘In de stijl van een hotelbar, met plaats voor veertig gasten. Het aantal couverts in het restaurant groeit van dertig naar vijftig en we krijgen een prachtig terras. Boven hebben we bovendien een ruimte voor private dining die de oppervlakte heeft van de bar en het restaurant.’

Naam restaurant
Of de naam van de zaak in Muiderberg verandert, dat laat Michèle nog even in het midden. ‘Daarover gaan we de komende weken stapsgewijs meer duidelijkheid geven.’

Wie ambities heeft in de horeca: ’t Dijkhuysje in Lelystad is inmiddels gesloten en staat te koop.

ChefsFriends wenst Michèle en Nicky veel succes op hun nieuwe locatie in Muiderberg.

Vorig artikel

Brasserie blijft open tijdens verbouwing Valuas in Venlo

Volgend artikel

Bilderberg Landgoed Lauswolt start bistro en zoekt naam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.