Joris Bijdendijk presenteert zondag 19 november zijn eerste kookboek tijdens een exclusief evenement in Rijks. In het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam serveert hij een lunch van vier gangen en een zesgangendiner. Wie reserveert, ontvangt ook het kookboek van de door Michelin bekroonde chef.
‘Bijdendijk. Een keuken voor de Lage Landen’, zo klinkt de titel van het eerste kookboek van Joris Bijdendijk van Rijks.
Rijksmuseum
De executive chef van het restaurant van het Rijksmuseum zet er zijn missie uiteen om een keuken te ontwikkelen voor de Lage Landen zoals René Redzepi dat heeft gedaan voor Scandinavië.
De presentatie van het boek gebeurt in ‘eigen huis’ en gaat gepaard met een bijzondere viergangenlunch en een exclusief diner van zes gangen.
Lunch en diner
Een plek aan tafel tijdens de lunch kost 70 euro per persoon, voor een diner is de prijs per couvert 80 euro. In beide gevallen is een gesigneerd exemplaar van het kookboek inbegrepen. Ga voor reserveringen en de voorwaarden naar de website van Rijks.
[infobox title=’De Zilveren Ui voor Joris Bijdendijk’]Joris Bijdendijk van Rijks Restaurant in Amsterdam is winnaar van De Zilveren Ui 2017. De prijs is een initiatief van Kesbeke Fijne Tafelzuren en wordt uitgereikt aan een chef die heel veel werkt met zuurtjes in de gerechten. In opdracht van de initiatiefnemer mocht ChefsFriends de uitreiking vastleggen.
[/infobox].
Lees verder
-
Chocolate it is bij Hilton Amsterdam. Tot en met 15 februari kunnen gasten in de…
-
Het voormalige Paleis van Justitie in onze hoofdstad is omgebouwd tot een vijfsterrenhotel. Rosewood Amsterdam…
-
Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel start deze week met het koken volgens de nieuwe…