Nieuws

Jubileum Yamazato gevierd met Japanse Omakase-beleving

Arjan Speelman en Masanori Tomikawa serveren van 3 tot en met 19 maart een bijzonder menu. Om het 50-jarig bestaan te vieren van hotel Okura Amsterdam en restaurant Yamazato, hebben de chefs van Ciel Bleu en Yamazato de krachten gebundeld voor een Omakase-beleving van zestien gangen.

Het menu verenigt Japanse en westerse haute cuisine op sensationele wijze, zo laat het hotel weten aan ChefsFriends. Omakase is een artistieke manier van koken, waarbij het menu voor iedereen een verrassing is. Het bijpassende drankenarrangement is een afwisseling van sake en wijn.

Om de samenwerking en extra bijzonder karakter te geven, is per dag plek voor slechts zestien gasten. Een plek aan de sushibar van Yamazato kost 325 euro, deze prijs is exclusief drank.

Michelin
Yamazato ontving in 2002 als eerste authentieke Japanse restaurant van Europa een ster van Michelin. Ciel Bleu stond de afgelopen jaren onder leiding van Arjan en Onno Kokmeijer, en staat met twee Michelinsterren vermeld in de rode gids. Na het vertrek van Onno is de dagelijkse leiding in handen van Arjan.

Hotel Okura Amsterdam
,,Ik ben trots dat we vijftig jaar na de opening van Yamazato en het hotel dit jubileum op deze unieke manier kunnen vieren’, aldus general manager Michiel Roelfsema van hotel Okura Amsterdam. ‘Ons jubileumjaar staat in het teken van The Art of Okura, daar voegen we The Art of Omakase aan toe.’

Lees ook:
Hotel Okura Amsterdam viert 50-jarig jubileum
Metamorfose voor zeven suites Hotel Okura Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe general managers voor Eden-hotels in Amsterdam en Rotterdam

Volgend artikel

Niven heeft nieuw kookboek en wij mogen een exemplaar weggeven

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.