Nieuws

François Geurds start met wine paring via QR-code

François Geurds introduceert een QR-code op zijn menukaart, waarmee gasten online informatie kunnen vinden over de bij een gerecht geserveerde wijn. ‘Het idee was er langer, maar heb ik uitgewerkt nu we gedwongen gesloten zijn vanwege de strijd tegen het coronavirus.’

Mooi nieuws in zware horecatijden. Als sterrenchef François Geurds zijn Rotterdamse restaurants FG Restaurant en FG Food Labs straks weer mag openen, dan start hij met het delen van informatie over zijn geserveerde wijnen door middel van een QR-code.

Coronavirus
‘Ik probeer deze gedwongen sluiting vanwege het coronavirus om te zetten in iets positiefs’, aldus de chef tegen ChefsFriends. ‘We zijn druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe gerechten en ik heb dit idee, dat ik al een tijd heb, uitgewerkt.’

FG Restaurant
Achter de gerechten uit het tasting menu van FG Restaurant komen QR-codes te staan, die gasten kunnen scannen. ‘Als ze dat doen, dan krijgen ze allerlei informatie over die betreffende wijn. Het is een extra service.’

Informatie
François denkt daarmee een element te kunnen toevoegen. ‘Allereerst, omdat de informatie aan tafel toch altijd wat summier is. Bovendien is er een reële kans dat mensen niet alles meekrijgen als ze met een gezelschap lunchen of dineren. Of niet alles wordt onthouden, wat ook begrijpelijk is.’

De sterrenchef heeft alles volledig zelf ontwikkeld. ‘Enkele van mijn medewerkers bezitten de technische kennis, zij zorgen voor de implementatie.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Coronavirus: Edwin Vinke deelt recepten op YouTube

Volgend artikel

Geboortecentrum in hotelkamers Van der Valk Uden-Veghel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.