Nieuws

Geboortecentrum in hotelkamers Van der Valk Uden-Veghel

Een aantal kamers van het Van der Valk-hotel Uden-Veghel gaat worden ingezet als geboortecentrum. Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en twee verzekeraars. Het is nodig, omdat het in Noord-Brabant nu alle hens aan dek is vanwege het coronavirus.

Zwangere en gezonde vrouwen kunnen volgens de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) minder goed terecht in ziekenhuizen nu het in Noord-Brabant alle hens aan dek is vanwege de zorg voor coronapatiënten.

Hotel
En dus bedacht de KNOV in samenwerking met verzekeraars CZ en VGZ en hotel Van der Valk Uden-Veghel een geboortecentrum. Zowel het hotel als de KNOV maakt melding van het initiatief en de samenwerking.

Poliklinische bevalkamer
Het geboortecentrum bestaat uit een aantal hotelkamers en heeft dezelfde faciliteiten en apparatuur als een poliklinische bevalkamer in een ziekenhuis. Een zwangere vrouw kan daar met haar verloskundige terecht.

De KNOV laat weten zich ook in andere regio’s sterk te maken om poliklinische bevallingen mogelijk te maken.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

François Geurds start met wine paring via QR-code

Volgend artikel

Coronavirus: ‘Het appeltje voor de dorst’ van Jermain de Rozario

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.