Partnercontent

Creekstone-ribeye van Nice to Meat wint mondiale prijs

Partnercontent – Nice to Meat, vriend van ChefsFriends, mag zich officieel verkoper van de beste Noord-Amerikaanse biefstuk ter wereld noemen. De 130 jaar oude slager uit Almere heeft in Londen die prijs ontvangen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de World’s Best Steak Award, de wereldbeker voor kwaliteitssteaks.

Nice to Meat laat weten dat het voor het eerst is dat een Nederlands bedrijf deze prijs in de wacht sleept. Het won de prijs met de ribeye van met maïs gevoerde Black Angus-runderen van de Amerikaanse producent Creekstone Farms.

Extreem mals vlees

‘Het vlees heeft een vleugje zoetigheid en een licht vettig gevoel’, aldus het oordeel van de tachtigkoppige internationale vakjury. ‘Het is extreem mals vanwege goede marmering.’

Liefst 440 ingezonden steaks dongen mee naar de predicaten van beste biefstuk ter wereld. ‘De allerbeste, dat is nogal wat’, aldus een trotse Nice to Meat-directeur Mikel Pouw. ‘Het is voor ons een enorme eer om te horen dat wij het bedrijf zijn dat één van de mooiste vleesselecties ter wereld in huis heeft. Dat is een absolute kroon op ons werk.’

Positief verhaal over vlees

Mikel vindt het ook fijn dat ‘ondanks de algemene teneur rond vlees ook een mooi, positief verhaal te vertellen is’. ‘Namelijk dat vlees een prachtproduct kan zijn als alleen met vee wordt gewerkt dat goed wordt verzorgd en gevoerd. Het vlees moet daarop worden behandeld met het vakmanschap en het respect dat het verdient.’

Creekstone Farm

Mikel en zijn broer Patrick, die directeur is van de importtak Nice to Meat International, doen al bijna twintig jaar zaken met de Amerikaanse producent Creekstone Farm. Creekstone houdt zijn runderen op meerdere ranches in het Amerikaanse midwesten, waar het vrij de ruimte heeft om rond te lopen en te grazen.

Het voer van de dieren bestaat aanvankelijk vooral uit hooi, maar later steeds meer uit maïs. Mede daaraan dankt het vlees zijn rijke smaak en zijn structuur. De volbloed Black Angus-runderen worden niet met andere soorten gekruist om de goede eigenschappen van het vlees optimaal te houden.

Minder vlees, maar kwalitatief goed

‘De ribeye van Creekstone past perfect in onze filosofie over vlees’, vertelt Mikel. ‘We moeten toe naar een maatschappij waar minder vlees wordt gegeten, maar waar het vlees dát we eten kwalitatief goed is.’

Benieuwd naar het vlees? Dan kun je het bestellen via de webwinkel Nice to Meat You of proeven in onder andere de restaurants Midtown Grill, Vlees & Co en het Okura Hotel (allen Amsterdam), Tante Pietje en FF Swanjée (beide in Den Bosch), Le Barrage in Alblasserdam, KITA in Hendrik Ido Ambacht en Gringo’s in Doetinchem.

Lees ook:
‘Oscars voor de biefstuk’ groot succes voor Nice to Meat
Creekstone: het beste op het gebied van rundvlees (inclusief recept)
Creekstone: ‘Beste maïsgevoerde Black Angus ter wereld’

Vorig artikel

De chocoladetrends voor de feestelijke decembermaand

Volgend artikel

Dertig jaar De Librije vastgelegd in bijzonder boek

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.