Coronavirus: ‘Het appeltje voor de dorst’ van Jermain de Rozario
Jermain de Rozario gaat koken voor mensen in Helmond die vanwege de uitbraak van het coronavirus behoefte hebben aan een verse maaltijd. Het initiatief van de sterchef van restaurant De Rozario in Helmond is het gevolg van een samenwerking met zijn leveranciers en heeft de naam ‘Het appeltje voor de dorst’.
Corona raakt ons allemaal, aldus initiatiefnemer Jermain de Rozario. In de strijd tegen het virus zijn de deuren van restaurant De Rozario in Helmond gesloten tot en met maandag 6 april.
Leveranciers
‘Voor hen die de klappen maar moeilijk kunnen opvangen, hebben wij ‘het appeltje voor de dorst’. Diverse van mijn leveranciers en ik hebben de handen – uiteraard denkbeeldig – ineen geslagen.’
Michelin
Volgens de door Michelin met een ster bekroonde chef wordt alles belangeloos gedaan voor hen die het nodig hebben. ‘Iemand die het even niet zo breed heeft, iemand die het zo druk heeft met alle balletjes in de lucht houden dat koken er even bij in schiet of iemand die na zijn of haar lange dagen in de zorg even culinaire ontspanning nodig heeft.’
De Rozario
Onder leiding van het team van De Rozario worden verse maaltijden bereid en rondgebracht in Helmond. ‘Ik hoop op een sneeuwbal die zo lang als nodig blijft rollen en zo nodig alleen maar groter wordt.’
Aanmelden
Vind jij dat je iemand hebt die zo’n maaltijd verdient of nodig heeft? Je kunt via de website van Het Appeltje voor de Dorst namen doorgeven. Jermain laat weten dat jouw gegevens worden verwijderd als de maaltijden zijn bezorgd.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.