Nieuws

Basiliek Harderwijk in actie voor ziekenhuis en Voedselbank

Het keukenteam van sterrestaurant Basiliek maakt dagelijks vijfhonderd zogeheten opkikkertjes voor medewerkers van ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. De zwarte brigade zet zich in voor de lokale Voedselbank. Op die manier wil eigenaar en chef-kok Rik Jansma zijn steentje bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus.

‘In het restaurant zijn we een team, maar ook in de maatschappij is dat het geval’, zo start Rik Jansma zijn verhaal over de activiteiten die door hem en zijn medewerkers zijn ontwikkeld. ‘Net op deze momenten is het belangrijk om elkaar te helpen en voor elkaar klaar te staan.’

Rik Jansma
Restaurant Basiliek kiest niet voor takeaway en/of bezorgen, maar zet zich in voor ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. Dagelijks maakt het keukenteam vijfhonderd opkikkertjes voor de zorgmedewerkers.

Fingerfood
‘We voorzien ze van fingerfood en snacks, bedoeld om ze een hart onder de riem te steken en onze bijdrage te leveren aan de solidariteit.’

Zwarte brigade
Ook de zwarte brigade van het sterrestaurant, de Basiliek Ladies zoals ze worden genoemd, komen in actie. Zij zetten zich in voor de lokale Voedselbank en zijn beschikbaar voor het doen van boodschappen voor mensen die dit zelf niet meer kunnen of mogen.

Coronavirus
In de strijd tegen het coronavirus heeft de politiek alle restaurants in Nederland verplicht de deuren te sluiten tot en met maandag 6 april. Bezorgen en afhalen is toegestaan, mits wordt voldaan aan de richtlijnen van het RIVM.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Coronavirus: ‘Het appeltje voor de dorst’ van Jermain de Rozario

Volgend artikel

Maaltijden met ‘sociaal karakter’ bestellen bij De Nieuwe Polderkeuken

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.