Nieuws

Nederlander op Bali nieuwe gastchef Rijks Restaurant

Er komen twee inspirerende gastchefs naar Rijks Restaurant in Amsterdam. Op 21, 22 en 23 april staat sterchef Joris Bijdendijk in de keuken met Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, de oprichters van restaurant Locavore op Bali in Indonesië. Tijdens Rijks x Locavore worden menu’s gemaakt voor lunch en diner.

Zoals de naam van het Balinese restaurant al doet vermoeden, gaat Locavore over lokaal eten. Van rauwe abalone tot Sumbawa-oesters.

Joris Bijdendijk
In samenwerking met Joris Bijdendijk van Rijks Restaurant serveren oprichters Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah op 21, 22 en 23 april speciale menu’s voor lunch en diner.

Eelke Plasmeijer
Nederlander Eelke Plasmeijer heeft een verleden bij restaurant Vermeer in Amsterdam en liet zich in 2008 verleiden tot een avontuur in Indonesië. Uiteindelijk verhuisden Eelke en Ray Adriansyah samen naar Ubud op Bali.

Lunch en diner
Het drietal creëert een uitgebreid menu. De lunch bestaat uit zes gangen voor 77,50 euro per persoon. Tijdens het diner geniet je van acht gangen voor 105 euro per persoon.

Michelin
Reserveren kan via de website van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum dat afgelopen november een ster ontving van Michelin.

Vorig artikel

Februari Festival bij ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht

Volgend artikel

Sterrestaurant Soigné in Bussum viert jubileum met tientjesmenu

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.