Nieuws

Keuken der Lage Landen van Joris Bijdendijk bij Rijks Amsterdam

Joris Bijdendijk presenteert zondag 19 november zijn eerste kookboek tijdens een exclusief evenement in Rijks. In het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam serveert hij een lunch van vier gangen en een zesgangendiner. Wie reserveert, ontvangt ook het kookboek van de door Michelin bekroonde chef.

‘Bijdendijk. Een keuken voor de Lage Landen’, zo klinkt de titel van het eerste kookboek van Joris Bijdendijk van Rijks.

Rijksmuseum
De executive chef van het restaurant van het Rijksmuseum zet er zijn missie uiteen om een keuken te ontwikkelen voor de Lage Landen zoals René Redzepi dat heeft gedaan voor Scandinavië.

De presentatie van het boek gebeurt in ‘eigen huis’ en gaat gepaard met een bijzondere viergangenlunch en een exclusief diner van zes gangen.

Lunch en diner
Een plek aan tafel tijdens de lunch kost 70 euro per persoon, voor een diner is de prijs per couvert 80 euro. In beide gevallen is een gesigneerd exemplaar van het kookboek inbegrepen. Ga voor reserveringen en de voorwaarden naar de website van Rijks.

De Zilveren Ui voor Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk van Rijks Restaurant in Amsterdam is winnaar van De Zilveren Ui 2017. De prijs is een initiatief van Kesbeke Fijne Tafelzuren en wordt uitgereikt aan een chef die heel veel werkt met zuurtjes in de gerechten. In opdracht van de initiatiefnemer mocht ChefsFriends de uitreiking vastleggen.

.

Vorig artikel

Multiculinaire keuken vol Hollands trots bij Petossi van Bart van Berkel

Volgend artikel

Amerikaanse comfort food-concept Jamie Oliver naar Rotterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.