Blog

Vorstelijk en duurzaam: Dutch Yellowtail Kingfish

Verfijnd van smaak, duurzaam gekweekt én uit Nederland. Dutch Yellowtail Kingfish heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een duurzame culinaire ervaring. De vis staat bekend om zijn welzijn en gezondheid, hetgeen essentieel is voor de kwaliteit.

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish van Kingfish Zeeland.

Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In dit blog nemen we je mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.

Kingfish Zeeland

De Dutch Yellowtail Kingfish, ook bekend als Hiramasa Kingfish, is van buitengewone kwaliteit die wordt gekweekt door Kingfish Zeeland in de gelijknamige provincie. Wat deze vis bijzonder maakt, is niet alleen zijn verfijnde smaak, maar zijn ook de duurzame kweekmethoden die worden toegepast.

Gezonde en gelukkige vis

De Dutch Yellowtail Kingfish staat bekend om zijn welzijn en gezondheid, wat essentieel is voor de kwaliteit. Bij Kingfish Zeeland wordt veel aandacht besteed aan de voeding en leefomstandigheden. Dit resulteert in een vis die vrij is van antibiotica en vaccins, en dat is niet alleen goed voor de vis, maar ook voor degenen die ervan genieten.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Kingfish Zeeland zet zich in voor duurzame en milieubewuste aquacultuurpraktijken. Het bedrijf maakt gebruik van puur zeewater uit de Oosterschelde, een Natura 2000-natuurreservaat, om de Dutch Yellowtail Kingfish te kweken.

Het minimaliseren van verspilling van natuurlijke hulpbronnen en het behouden van het milieu zijn kernwaarden van het bedrijf. Deze kernwaarden sluiten goed aan bij de kernwaarden van Schmidt Zeevis.

Veelzijdige delicatesse

Wat de Dutch Yellowtail Kingfish zo gewild maakt in de culinaire wereld, is zijn veelzijdigheid. Dit hoogwaardige visvlees kan op verschillende manieren worden bereid, van rauwe bereidingen zoals sushi en sashimi tot gegrilde, gebakken of gerookte gerechten.

De Dutch Yellowtail Kingfish is een canvas voor creatieve (hobby)koks die willen experimenteren met smaken en texturen.

Verantwoordelijkheid als consument

Als consument hebben we de verantwoordelijkheid om te kiezen voor duurzaam gevangen of gekweekte vissoorten. De Dutch Yellowtail Kingfish van Kingfish Zeeland is een uitstekende keuze voor diegenen die niet alleen van culinaire hoogstandjes houden, maar ook om het milieu geven.

Ontdekken bij Schmidt Zeevis Rotterdam

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we er trots op dat we de Dutch Yellowtail Kingfish aan onze klanten kunnen aanbieden. We nodigen je van harte uit om deze koninklijke delicatesse te proeven en te genieten van de ongeëvenaarde smaak en kwaliteit.

Door te kiezen voor de Dutch Yellowtail Kingfish, draag je bij aan duurzame visserijpraktijken en geniet je van een culinaire ervaring van de hoogste kwaliteit.

Wij streven altijd naar excellentie in vis en zeevruchten. Samen kunnen we de smaken van de zee ontdekken en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Schmidt Zeevis, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie en/of het bestellen van Dutch Yellowtail Kingfsih, kun je terecht op de website van de visspecialist. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Verleiden met vegan: bonbons met dennenappel en Amsterdamse ui

Volgend artikel

Volgers ChefsFriends leren in wijnmuseum proeven als een pro

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.