Nieuws

Tom Lamers nieuwe chef Het Koetshuis in Bennekom

Tom Lamers krijgt de leiding in de keuken van het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Het Koetshuis in Bennekom. De nieuwe chef-kok komt over van De Kromme Dissel in Heelsum en volgt per 6 mei Niels van Dooijeweert op. Erik Timmerman is de nieuwe souschef.

Mooi nieuws in deze voor de horeca zware periode. Sterrestaurant Het Koetshuis van eigenaren Saskia en Danny Löhr in Bennekom heeft een opvolger gevonden voor Niels van Dooijeweert, die na negen jaar heeft gekozen voor een andere uitdaging. Hij gaat samen met zijn partner Marieke Löhr aan de slag bij Het Broederenklooster in Zutphen.

Wicher Löhr
De nieuwe chef-kok is Tom Lamers (30), die vanaf 6 mei terugkeert op het oude nest. In schooljaar 2008-2009 leerde hij het vak van – toen nog – Wicher Löhr.

De Kromme Dissel
Sinds 2014 werkte hij in de keuken van De Kromme Dissel in Heelsum. Eerst als chef de partie en daarna als souschef. Op zijn cv staan verder nog de sterrenzaken Parkheuvel in Rotterdam, De Bokkedoorns in Overveen en ’t Nonnetje in Harderwijk.

Erik Timmerman
Erik Timmerman wordt de rechterhand van de nieuwe chef. Ook hij heeft een mooie staat van dienst in de betere restaurants van Nederland. Zijn meest recente werkgever was sterrestaurant De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag.

Danny Löhr
‘Door de komst van deze twee chefs heb ik het jonge en ambitieuze team compleet en kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst’, aldus Danny. ‘Ik dank Niels voor zijn waardevolle inbreng en wens hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Videorubriek Stalorders: hoe haal je mensen naar boerderijwinkel?

Volgend artikel

Genieten met lente- en graskazen: vijf smaakmakers

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.