Nieuws

Sterchef Wouter van Laarhoven opent derde zaak

Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven breiden hun portefeuille uit met een bistro in Breda. Het duo exploiteert in Oisterwijk al restaurant Alma, dat is bekroond met een Michelinster, en bodega Alma (Bib Gourmand). Hun nieuwe eetgelegenheid krijgt de naam bistro Alma en moet in het voorjaar openen.

De nieuwe loot aan de Alma-stam wordt een ‘gastronomische bistro op niveau’, aldus de ondernemers. De locatie is een monumentaal pand aan de Ginnekenstraat in Breda en biedt plaats aan vijftig gasten.

Restaurant en bodega

Wouter over de uitbreiding: ‘We hadden wel plannen om ons bedrijf in de toekomst uit te breiden, maar waren nog niet concreet op zoek. Toen we dit prachtige pand uit de zeventiende eeuw casco aangeboden kregen, konden we het niet laten lopen.’

Open keuken

De vestiging telt twee verdiepingen en beschikt over een binnentuin. Op de begane grond komen de restaurantruimte en de bar. Via een open vide is zicht op de bovenverdieping, waar de open keuken en een ruimte voor private dining en gezelschappen zich bevinden.

Interieur

‘Voor het interieur hebben we weer gekozen voor ZOUT Ontwerphuis uit Oisterwijk’, aldus Malou. ‘Authentieke onderdelen zoals houten balken blijven behouden en worden gecombineerd met strakke, moderne elementen.’

Alma Oisterwijk

Door de toevoeging van de bistro creëren Malou en Wouter een gastronomisch drieluik, dat voor ieder wat wils biedt. Wouter daarover: ‘Het wordt een gastronomische bistro met ambitie, die met het niveau tussen onze bodega en het sterrestaurant in zit.’

Michelinster

Het restaurant in Oisterwijk ontving in 2022 een Michelinster, de bodega werd een jaar eerder door Michelin bekroond met een Bib Gourmand. In het jaar van de ster werd Malou bovendien onderscheiden met de Sommelier Award.

Lees ook:
Make-over voor restaurant Bij Robbert in Bodegraven
Bougainville beste restaurant ter wereld: ‘Zelfs nieuws in Canada’
Restaurant The Charles met Alain Alders open op The Duke Club in Nistelrode

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Volgers ChefsFriends leren in wijnmuseum proeven als een pro

Volgend artikel

Recordaantal deelnemers Wild eten in de Achterhoek

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.