Nieuws

Recordaantal deelnemers Wild eten in de Achterhoek

De Achterhoekse wildvlag hangt weer in top! Voor de 43e keer bundelen restaurants en hotels uit die Gelderse regio de krachten voor de campagne ‘Wild eten in de Achterhoek’. Dit jaar heeft een recordaantal deelnemers bijzondere dinerarrangementen samengesteld.

De komende periode kun je als gast kiezen uit tachtig één- of meerdaagse arrangementen, samengesteld door de 37 deelnemende restaurants en hotels. Niet eerder deden zoveel bedrijven mee.

Lokaal

In de arrangementen zie je ‘de maatschappelijke tendens om meer lokaal en van het seizoen te eten’ terug, aldus de organisator. Volgens Bjorn Massop, chef-kok van restaurant Lokaal in Doetinchem, is het niet nodig dat voedsel de hele wereld over reist.

‘Tijdens het wildseizoen zijn in eigen regio volop lokale ingrediënten verkrijgbaar. Denk aan kruiden, paddenstoelen en wild uit de natuur, maar ook door lokale boeren, vaak biologische, geteelde producten zoals groenten en fruit.’

Arrangementen

Wild eten in de Achterhoek leent zich volgens de initiatiefnemers uitstekend voor een korte vakantie. Alle gasten die een wildarrangement boeken, krijgen bij aankomst een wandelrouteboekje met daarin elf wandelroutes.

Deze routes leiden wandelaars door het Achterhoekse herfstlandschap en langs inspirerende musea. Aan de routes liggen bijvoorbeeld Museum More, locatie Kasteel Ruurlo, het Lalique Museum in Doesburg en het Achterhoeks Museum in Lievelde.

Lees ook:
Björn de Waal vaart scherpe Dutch Cuisine-koers bij Het Arsenaal 1309 in Doesburg
Chefs maken inspiratietoer over eiwittransitie in Achterhoek

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sterchef Wouter van Laarhoven opent derde zaak

Volgend artikel

Reserveren kan: datum (her)opening Inter Scaldes bekend

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.