Nieuws

Reserveren kan: datum (her)opening Inter Scaldes bekend

Inter Scaldes in Kruiningen opent 16 november de deuren onder leiding van de nieuwe eigenaren Sanne en Jeroen Achtien en Pillows Hotels. Jeroen en Sanne laten weten te gaan voor ‘beleving op het hoogste niveau’. Het menu is geïnspireerd op het Zeeuwse landschap en beweegt met de seizoenen mee.’

‘We staan te popelen om de trouwe gasten te verwennen en nieuwe te verwelkomen’, aldus de nieuwe gezichten van het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant. ‘Daarnaast zien we steeds vaker een jonger publiek dat wil genieten van mooi eten op hoog niveau. Maar wel op een eigentijdse en ontspannen manier. Bij ons krijg je bij ontvangst meteen een kijkje in de keuken.’

Jeroen Achtien

Jeroen werkte acht jaar voor De Librije in Zwolle en startte in 2018 in Zwitserland om er aan de slag te gaan als executive chef bij restaurant Sens van hotel Vitznauerhof. Na een half jaar ontving hij zijn eerste Michelinster, al snel gevolgd door de tweede én kookte hij 18 punten Gault&Millau.

In Zwolle leerde hij Sanne kennen en samen verhuisden ze naar Zwitserland, waar ook Sanne aan de slag ging voor het hotel.

Tussen de Scheldes

Met veel liefde en passie neemt het jonge en gedreven stel de eervolle taak op zich om deze plek met historie en prestige voort te zetten. ‘Wij willen de essentie behouden die Inter Scaldes – Latijn voor Tussen de Scheldes – groot heeft gemaakt en tegelijkertijd onze eigen visie toevoegen aan één van Nederlands beste restaurants.’

Ontspan, proef en beleef

Voor Jeroen draait koken om ‘een verfijnde balans en het vinden van harmonie’. Fermentatie is een extra specialiteit van de chef. Zijn smaken zijn ‘opvallend en avontuurlijk, waarbij de gehele culinaire beleving kan worden samengevat in drie woorden: ontspan, proef en beleef’.

Lounge

Bij aankomst worden gasten (straks) op een informele manier ontvangen in de intieme lounge voor een aperitief en worden de amuses bereid op de marmeren bar. Tijdens de lunch en het diner worden de gasten geleid door Sanne en onder andere Tessa van de Wouw, sinds 2019 sommelier bij Inter Scaldes.

Restaurant

Daarnaast biedt het restaurant uitzicht op de biologische kruidentuin. Zo wordt de gast meegenomen op een culinaire reis, waarin iedere stap bijzonder is en je de omgeving proeft, voelt en ziet.

Pillows Hotels

Voor het interieur heeft Pillows Hotels (wederom) gekozen voor een samenwerking met interieurontwerper Paul Linse. De topografische elementen van de omgeving komen terug in het ontwerp, waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke tinten en zachte structuren.

De basis van het interieur is de bank, die is geïnspireerd op de golvende vorm van de Scheldes. De glazen pui, met uitzicht op de biologische kruidentuin, verbinden het restaurant met de omgeving en brengen het buitengevoel naar binnen.

Suites

Loes Dingemans, CEO van Pillows Hotels, laat weten dat de hotelonderneming ‘ontzettend verheugd is te mogen samenwerken met Jeroen en Sanne om onze gasten deze fantastische culinaire ervaring in Zeeland te kunnen bieden’.

Inter Scaldes serveert van donderdag tot en met zondag een menu van vijf of zeven gangen, en er is gelegenheid om à la carte te lunchen en dineren. Er zijn twaalf Pillow Suites die exclusief beschikbaar zijn voor gasten van het restaurant.

Lees ook:
Jeroen Achtien: ‘Verbouwing om Inter Scaldes eigen te maken’
Claudia en Jannis Brevet stoppen met Inter Scaldes in Kruiningen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Recordaantal deelnemers Wild eten in de Achterhoek

Volgend artikel

Eigenaren Fidèle in Drachten openen Het Spijshuys

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.