Nieuws

Eigenaren Fidèle in Drachten openen Het Spijshuys

Willemijn Elzinga en Gerry Trouw gaan in Boornbergum van start met Het Spijshuys. Dit betekent tevens dat ze stoppen met de exploitatie van Fidèle, het restaurant in Drachten dat ze in 2019 openden in het pand waarin daarvoor Koriander huisvestte.

‘Wij hebben heel leuke jaren gehad in Drachten, maar we zijn van mening dat lekker uit eten voor iedereen toegankelijk moet zijn en daarom zijn we op zoek gegaan naar een locatie met meer mogelijkheden’, zo laten de eigenaren weten aan ChefsFriends.

Boornbergum

Ze zijn uitgekomen bij Het Spijshuys in Boornbergum, een dorp aan de rand van Drachten en dichtbij de A7. ‘Onze voornaamste reden is dat we meer gasten willen ontvangen en de drempel willen verlagen. De nieuwe locatie geeft ons bovendien meer mogelijkheden als het gaat om groepen.’

Team verhuist mee

Het hele team verhuist mee en dat betekent volgens Willemijn en Gerry dat de koks in de keuken in Boornbergum net zo spannend en lekker gaan koken als in Drachten. En in dezelfde relaxte sfeer, en onder leiding van de vertrouwde gastheren en -vrouwen.

Fidèle in Drachten is nog geopend tot en met tweede kerstdag, de deuren van Het Spijshuys in Boornbergum openen op 10 januari.

Koriander

Gerry en Willemijn openden Fidèle in 2019 in het pand dat daarvoor Koriander huisvestte. Hij is de chef-kok en zij is het gezicht van de bediening.

Lees ook:
Hotel Halbert en restaurant Blumé openen in Groningen
Fidèle nieuw kwaliteitsrestaurant in Drachten
Oud-eigenaren restaurant Koriander openen Bisque in Groningen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Reserveren kan: datum (her)opening Inter Scaldes bekend

Volgend artikel

Hofstede Meerzigt: baken van stabiliteit en uitzondering

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.