Nieuws

Oud-eigenaren restaurant Koriander openen Bisque in Groningen

Corry en Jan Gaastra hebben in Groningen restaurant Bisque geopend. Het echtpaar maakte jaren furore met Koriander in Drachten, maar verkocht deze eetgelegenheid in 2019. Het plan om na de verkoop een B&B te starten, werd vernietigd toen ze dit pand voorbij zagen komen.

Restaurant Bisque is vernoemd naar een van de lievelingsgerechten van Jan Gaastra. Met zijn vrouw Corry is de chef begonnen aan een nieuw avontuur in Groningen. ‘We serveren betaalbaar eten op niveau in een intieme huiskamersfeer.’

Drachten
In 2019 verkocht het duo Koriander in Drachten en waren er plannen om thuis een kleinschalige bed and breakfast te beginnen. Met de nadruk op ‘waren’, want het plan veranderde toen ze het pand in de Verlengde Hereweg aan de zuidkant van Groningen voorbij zagen komen.

Lees ook: Fidèle nieuwe kwaliteitsrestaurant in Drachten

Haren en Paterswolde
‘We kennen Groningen goed en het is een fijne stad met bedrijvigheid en de gezelligheid van een universiteitsstad’, aldus het echtpaar. ‘Ook het achterland met Haren en Paterswolde op een steenworp afstand is aantrekkelijk.’

Jan Gaastra
Het pand is opgeknapt en voorzien van een compleet nieuw interieur. Jan heeft de leiding in de keuken, aan de voorkant zijn Corry en dochter Sabine de vertrouwde gezichten. ‘Ik blijf koken in mijn eigen stijl. Dat betekent lekker en herkenbaar eten gebaseerd op de Franse keuken, modern gepresenteerd en betaalbaar.’

Huiskamer
In het restaurant is plaats voor dertig gasten. Het is ingericht met warme tinten en comfortabele lederen stoelen en banken. ‘Het resultaat is een intiem huiskamergevoel’, aldus Corry.

Bisque huisvest aan de Verlengde Hereweg 46 in de wijk Helpman Oost en is van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Leon Mazairac nieuwe chef-kok Grand Hotel Karel V

Volgend artikel

Foto’s van het nieuwe Mövenpick Hotel in Den Haag

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.