Nieuws

Hotel Halbert en restaurant Blumé openen in Groningen

Het voormalige hotel De Ville in Groningen heet nu hotel Halbert. Hoteliers Marloes Hemmel en Jan Akkermans, en executive chef Henrice Dijks hebben er een boetiekhotel met vier sterren van gemaakt, inclusief een fine dining-restaurant met de naam Blumé.

Restaurant Blumé is gevestigd aan de Oude Boteringsestraat en huisvest op de begane grond van het nieuwe hotel Halbert (uitspreken op zijn Frans), een boetiekhotel met viersterrenfaciliteiten.

Bistro ’t Gerecht
Voorheen huisvestten op deze plek hotel De Ville en bistro ’t Gerecht. Bekend terrein voor executive chef Henrice Dijks, aangezien hij van 2015 tot aan de sluiting in de zomer van 2022 de chef was in de keuken van de eetgelegenheid.

Bib Gourmand
Henrice wil bij Blumé koken op een goed niveau met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. ‘We koken de moderne Franse keuken, waarbij we alles zelf maken en met de seizoenen mee koken. Een goede prijs-kwaliteit, herkenbaarheid van het product en in een moderne presentatie.’

Hij hoopt, net als met ’t Gerecht, op een plek in de culinaire gidsen, inclusief de Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin. Souschef is Arthur Dijkstra, die ook werkte bij ’t Gerecht.

Tasting menu
Basis van de kaart van Blumé is een tasting menu van drie tot zeven gangen, ‘met een goede balans tussen vlees-, vis- en groentegerechten. De prijs voor drie gangen is 45 euro. Wie dat wil, kan het menu volledig vegetarisch krijgen. In de loop van dit jaar wordt de kaart aangevuld met een à-la-cartegedeelte.

Henrice Dijks
Het restaurant heeft 36 couverts en beschikt over een open keuken, waar op inductie wordt gekookt. Henrice: ‘In het interieur en in uitingen als het logo hebben we gekozen voor de kleur ossenbloedrood. Blumé beschikt ook over een binnentuin, waar bij mooi weer kan worden gedineerd.’

Europese wijnen
Sommelier Magriet Haagsma beheert een wijnkaart met ongeveer vijftig wijnen, waarvan de meeste afkomstig zijn uit Europa. Het prijsniveau ligt tussen 30 en 90 euro. Daarnaast is er een kaart met zogeheten ‘kelderschatten’, dat zijn de exclusievere wijnen.

Café Tjall
Restaurant Blumé is van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 18.00 uur. Op de begane grond zit ook café Tjall, dat eveneens valt onder de culinaire verantwoordelijkheid van Henrice. Halbert heeft 66 kamers en suites. Het boetiekhotel is vernoemd naar professor Tjalling Halbertsma, die vanaf 1878 met zijn gezin het pand bewoonde toen hij hoogleraar werd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees ook:
Restaurant Noor in Groningen is open en zo ziet het eruit
Foto’s: The Market Hotel opent in Groningen
Oud-eigenaren restaurant Koriander openen Bisque in Groningen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Astrid Joosten en Thérèse Boer van Astrid & Thérèse over wijntrends 2023

Volgend artikel

Mikel Pouw van Nice to Meat over burgervlees (+recept)

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.