[video] Chefs maken inspiratietoer over eiwittransitie in Achterhoek
Diverse Achterhoekse chefs, waaronder Bram Stoverink van restaurant Olde Marckt in Aalten, hebben zich laten inspireren over het onderwerp eiwittransitie tijdens een interactieve toer langs innoverende leveranciers in de regio.
De toer werd georganiseerde door Smaakacademie Achterhoek in samenwerking met het Graafschap College (ROC) in Doetinchem. Het ging om de jaarlijkse Leermeesterdag, waarbij scholieren samen met hun leermeesters – de chefs – en schooldocenten langs diverse innovatieve leveranciers in de Achterhoek gingen.
De transitie van dierlijk naar plantaardig eiwit is in volle gang en verdient de aandacht die het krijgt. Een belangrijke rol in deze transitie is weggelegd voor chefs, die restaurantgasten kunnen meenemen in deze eetverandering. Als voorbeeld wordt aangedragen een hybride gehaktbal – de Jan Markink Bal – die deels bestaat uit vlees en deels uit bonen.
Tijdens de toer langs de leveranciers stapten chefs van regionaal toonaangevende bedrijven in de bus, zoals Bistro De Olliemölle in Borculo, Hotel De Roode Leeuw in Terborg, restaurant Olde Marckt in Aalten en Boetiekhotel BonAparte in Lochem.
In opdracht van Smaakacademie Achterhoek legde het moederbedrijf van ChefsFriends, R & R media en advies, deze inspiratiedag vast op beeld. Smaakacademie Achterhoek is een organisatie die de regionale economie, natuur, klimaat en gezondheid wil versterken en daarbij als kennis- en onderwijspijler vormt van platform Achterhoek Food.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Arditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.